Boeken over mens en maatschappij

 • Renate Günther-Greene boeken
  Renate Günther-Greene - ABORTUS, schaamte en schuld

  Zo'n honderdduizend vrouwen in Duitsland en dertigduizend in Nederland laten jaarlijks een abortus uitvoeren. Een deel van deze vrouwen kunnen de psychologische gevolgen aan, een ander deel lijdt aan gevoelens van schuld, schaamte en spijt. Weer anderen lijden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Charlotte van den Berg boeken
  Charlotte van den Berg - Mijn leven Mijn keuken

  Mijn leven is een serie boeken over zelfredzaamheid. In Mijn keuken krijg je tips over thuis koken. Hygiëne, Boodschappenlijstjes, bewaartips en nog veel meer! (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Charlotte van den Berg boeken
  Charlotte van den Berg - Mijn leven Ik en mijn vrienden

  Mijn leven is een serie boeken over zelfredzaamheid. In dit deel gaan we nader in op vrienden. Goede vrienden, beste vrienden, foute vrienden. Hoe houd je je vriendschap in stand en hoe herken je foute vrienden? (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Charlotte van den Berg boeken
  Charlotte van den Berg - Mijn leven Mijn gevoelens

  Mijn leven is een serie boeken over zelfredzaamheid. In Mijn gevoelens kom je alles te weten over alle emoties die mensen kunnen hebben, en hoe je ze kunt herkennen. Bij jezelf en bij anderen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Anouk Mulder, Ingrid Doude van Troostwijk boeken
  Anouk Mulder, Ingrid Doude van Troostwijk - Weet, denk, doe!

  Dit boek helpt scholen bij snel en doelgericht professionaliseren. Het is gebaseerd op de ervaringen van vier grote mbo-scholen die het professionaliseringspad al een aantal jaren succesvol bewandelen. Voor mbo-scholen door mbo-scholen. Hun ervaringen zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Elsbeth de Jager boeken
  Elsbeth de Jager - Dag in, dag uit

  "Dag in, dag uit" is een kleurrijk prentenboek speciaal gemaakt voor de peuters en kleuters in het vluchtelingenkamp Kara Tepe op Lesbos. Ook Ahmed en Dima wonen hier. Het boek laat op herkenbare wijze een dag uit hun leven zien. De isoboxen waarin ze wonen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Ewald Krijnen, Jan Vanhaelen, Godfried Custers boeken
  Ewald Krijnen, Jan Vanhaelen, Godfried Custers - Nederwonderland

  Om zich in haar gastland thuis te voelen, probeert de van oorsprong Chinese schrijfster Nederland te begrijpen. Met humor en doortastendheid legt ze verband tussen uiteenlopende zaken die haar opvallen en geeft ze structuur aan de wirwar van haar observaties.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Katrien Van der Heyden boeken
  Katrien Van der Heyden - Is bont en blauw een mannenkleur?

  Als samenleving zijn we allemaal verantwoordelijk voor het in stand houden van m/v-stereotypen en dat is veel minder onschuldig dan we denken. Zo dreigen we van onze zonen toxische mannen te maken.Is bont en blauw een mannenkleur? geeft een overzicht van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Sander Grip boeken
  Sander Grip - Rotterdammers van Humanitas

  Een vrouw die geboren is als man. Een goochelaarsassistente die twintig jaar door Europa trok. Een verpleger die op straat belandde en ook daar nog voor mensen zorgde. Een Egyptenaar die vluchtte vanwege zijn geaardheid. Een man die elke dag stipt om drie uur… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Martijn Aslander, Erwin Witteveen boeken
  Martijn Aslander, Erwin Witteveen - Kleintje Easycratie

  Bedrijven en organisaties lopen steeds vaker vast in een oude manier van werken. Easycratie gaat over slimmer, leuker en sneller werken. De oplossingen liggen voor het oprapen, we moeten alleen nog leren omgaan met de spelregels van de nieuwe economie.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,99
 • Jan Twigt boeken
  Jan Twigt - Bestuurlijke arrogantie. Imago belangrijker dan veiligheid burger

  Dit boek behandelt de kruistocht van een individueel burger, tegen het falend veiligheidsbeleid van de gemeente. Wanneer de Vereniging van Eigenaren gegronde vraagtekens zet bij de brandveiligheid van een appartementencomplex in Sassenheim (in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Yvonne Zonderop boeken
  Yvonne Zonderop - Ongelofelijk

  In de tweede helft van de vorige eeuw rukten veel Nederlanders zich los van een knellend godsdienstig verband. Geloof verdween tot achter de voordeur. Seculier werd de norm. Maar religie laat zich niet zomaar wegpoetsen. Als stelsel van zingeving kent het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Ton Toutnu boeken
  Ton Toutnu - Naar jou wordt niet geluisterd

  Burgers in Nederland zijn BANG. De regering is BLASÉ. Het land BEZWIJKT onder de regeltjes. Niets is zeker. Ineens bestaat het rentenieren niet meer. Het klimaat veranderd behoorlijk, maar is het wel alleen CO2? 2000 jaar geleden regende het ook veertig dagen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Dirck van Bekkum boeken
  Dirck van Bekkum - Jonge mannen als Klokkenluiders

  Over criminele, gevaarlijke, gewelddadige en radicaliserende jonge mannen is afgelopen decennia steeds meer te doen. Weinig non-fictie boeken beschrijven de kracht, creativiteit, zorgzaamheid en schoonheid van jonge mannen die onmisbaar is voor het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Harry Lintsen, Frank Veraart, Jan Pieter Smits, John Grin boeken
  Harry Lintsen, Frank Veraart, Jan Pieter Smits, John Grin - De kwetsbare welvaart van Nederland, 1850-2050

  Klimaatverandering, economische crisis, uitputting van grondstoffen, werkloosheid, verlies aan biodiversiteit... Dit zijn de keerzijden van het huidige, welvarende Nederland. Maar dergelijke problemen zijn zeker niet uniek voor onze moderne tijd. Ook in het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  39,99
 • Arjet Borger boeken
  Arjet Borger - Seks voor iedereen

  Nederland en seks. Het lijkt zo'n gelukkige combinatie. We hebben de seksuele revolutie al ver achter ons liggen en er zijn genoeg redenen om te denken dat we de goede kant op gaan. Maar is dat ook echt zo? Hoe praten we eigenlijk met kinderen, tieners en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Lamija Džigal-Bektesevic boeken
  Lamija Džigal-Bektesevic - Mijn integratie

  Wat is het sleutelwoord geweest voor mijn integratie in Nederland? In dit boek open ik de deur voor een ieder die graag wil weten, hoe een gezin uit de oorlog is geïntegreerd in Nederland en welke gevolgen dit heeft gehad voor de persoonlijke ontwikkeling en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Carol Eisenbrunnen boeken
  Carol Eisenbrunnen - Eindexamen Geschiedenis Compleet

  NIEUW! Schoolboeken bevatten meestal heel veel tekst, waardoor het moeilijk is hoofd- en bijzaken de onderscheiden. Eindexamen Geschiedenis Compleet bevat geen verwarrende extra informatie, geen overbodige namen en begrippen, alleen datgene wat je voor het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Klaas Maas boeken
  Klaas Maas - Zwarte Piet is geen racisme - het debat ontrafeld

  Rauw op uw dak: brieven en essays over het Zwarte Piet-debat in Nederland. Zwarte Piet is geen racisme. Al eeuwen sluipt hij in het holst van de nacht over onze daken, schenkt kinderen het grootste plezier en laat onze verbeelding niet met rust. Zwarte Piet is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Peter Kemper boeken
  Peter Kemper - Psychologie met MyLabNL toegangscode

  Waarom doen mensen de dingen die ze doen? Dit is een vraag die iedereen zichzelf weleens stelt en een centrale vraag binnen de psychologie. Zeker hulpverleners zijn vaak op zoek naar de verklaring voor het gedrag, de gedachten en de emoties van hun cliënten,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,95
 • Herman Schelfhaut boeken
  Herman Schelfhaut - De Kracht van Verbondenheid

  Na de begrafenis van zijn vader en enige jaren na die van zijn moeder vindt Herman Schelfhaut in hun nalatenschap merkwaardige bundels brieven. Brieven tussen zijn ouders maar ook brieven tussen zijn grootouders van vaderskant. De familiebanden zijn...… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Anja Sinnige boeken
  Anja Sinnige - Historisch bewustzijn op de basisschool

  Historisch bewustzijn op de basisschool is een handboek voor geschiedenis voor groep 1 t/m 8. Het boek biedt een uitgebreid denkkader voor onderwijs in historisch bewustzijn aan deze groepen. Met veel praktijkvoorbeelden wordt in drie delen uiteengezet welke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Richard Livingstone boeken
  Richard Livingstone - het huis van de mens

  “Ben bezig met het grasduinen over de postulaten van Jaap van Praag, één van de stichters van het Humanistisch Verbond. Wat mij boeit, is de redelijke grondslag van het humanistische gedachtengoed. De rand of de vorm van de beker die het leven vasthoudt,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Dave Ensberg-Kleijkers boeken
  Dave Ensberg-Kleijkers - Bezielde beschaving

  In zijn schrijfdebuut deelt Dave Ensberg-Kleijkers (1984) zijn opmerkelijke levensverhaal met de wereld. Een verhaal dat begint in de jonge republiek Suriname, het land dat zijn ouders ontvluchtten op zoek naar een veilige toekomst voor hun kinderen. Zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ali Rizvi boeken
  Ali Rizvi - De atheïstische moslim

  In de worsteling om de wereld waarin hij als wetenschapper en arts leefde te verzoenen met de religie waarmee hij was opgevoed, verliest Ali Rizvi uiteindelijk zijn geloof. Hij neemt zich voor om de stem te zijn van hen die gewoonlijk al tot zwijgen worden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99