Boeken over mens en maatschappij

 • Dago Steenis boeken
  Dago Steenis - Eine Welt ohne Staaten

  Die Menschheit lebt noch im Transitium. Das wird unter anderem von Dingen wie Kriegen, Gewaltan­wendung und Inhumanität gekennzeichnet. Kein Wunder. Die ganze Erdoberfläche ist heutzutage über Staaten, Gemeinschaften, die eigene Interessen verfolgen,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Robert Feldman boeken
  Robert Feldman - Ontwikkelingspychologie, custom editie

  Je docent heeft dit gepersonaliseerde studieboek gecreëerd om je een optimale leerervaring te bieden. Het bevat Pearsoncontent van onze gerenommeerde auteurs en bevat net die extra's waarvan je docent weet dat je ze nodig hebt - niets meer en niets minder!… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  59,95
 • Ellen Klatter boeken
  Ellen Klatter - Studiesucces

  Studiesucces wordt geassocieerd met rendementscijfers, oftewel het diplomarendement. Daarmee staat studiesucces symbool voor de eindstreep van de opleiding. Als zodanig staat het begrip ver af van de docent voor de klas of van een docententeam. Studenten zelf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Mariëlle Theunissen boeken
  Mariëlle Theunissen - Samen opleiden

  "Vergeet maar snel wat je op de lerarenopleiding hebt geleerd, in de praktijk gaat het heel anders", is een vaak gehoorde uitspraak. Op opleidingsscholen, waarin scholen en lerarenopleidingen intensief samenwerken bij het opleiden van studenten tot leraren,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • J.P. Markey boeken
  J.P. Markey - Van kansarm naar kansrijk

  Eén kind op dertig wordt in een arm gezin geboren, één kind op zeven leeft in een gezin waarin geen van beide ouders een eigen inkomen heeft. Leven in armoede ontneemt kinderen en jongeren kansen om volwaardig te participeren aan de maatschappij. Sociale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Dave Ensberg-Kleijkers boeken
  Dave Ensberg-Kleijkers - Bezielde beschaving

  In zijn schrijfdebuut deelt Dave Ensberg-Kleijkers (1984) zijn opmerkelijke levensverhaal met de wereld. Een verhaal dat begint in de jonge republiek Suriname, het land dat zijn ouders ontvluchtten op zoek naar een veilige toekomst voor hun kinderen. Zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Dago Steenis boeken
  Dago Steenis - Een wereld zonder staten

  De mensheid leeft nog in de overgang van een dierlijk naar een humaan bestaan. Dit wordt gekenmerkt door onder meer zaken als oorlogen, geweldpleging en inhumaniteit. Geen wonder. Het hele aardoppervlak is tegenwoordig verdeeld over staten, gemeenschappen die… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Klaas Maas boeken
  Klaas Maas - Zwarte Piet is geen racisme - het debat ontrafeld

  Rauw op uw dak: brieven en essays over het Zwarte Piet-debat in Nederland. Zwarte Piet is geen racisme. Al eeuwen sluipt hij in het holst van de nacht over onze daken, schenkt kinderen het grootste plezier en laat onze verbeelding niet met rust. Zwarte Piet is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Hetty Zwamborn boeken
  Hetty Zwamborn - Brandbrief

  Brandbrief. De andere waarheid over ANBO September 2015. De directeur-bestuurder van seniorenvereniging ANBO blokkeert per direct de bankrekeningen, ledenbestanden en websites van de 380 lokale afdelingen van de vrijwilligersorganisatie. Zij beschuldigt de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Harrie de Steur boeken
  Harrie de Steur - Omdat je het aankunt

  Voor wie verloopt de levensweg zonder kleerscheuren? De schrijver, Harrie de Steur, laat zien hoe iedereen op z'n tijd behoorlijke hobbels te nemen heeft. De weg door het leven lijkt soms onbegaanbaar. Harrie de Steur legt aan de hand van zijn eigen levensweg… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Annelies Tegel, Eddy Scheffer boeken
  Annelies Tegel, Eddy Scheffer - Triggers voor Professionals 10 Triggers voor topadviseurs

  'Een adviseur moet vooral verstand van zaken hebben!' Met zo'n cliché komt een topadviseur er dus niet. Dit 10 Triggers boekje maakt helder waar het in de beroepspraktijk echt op aankomt. Dit is wat onze critici daarover schreven: Prof. dr. Willem… (Harde kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Herman Schelfhaut boeken
  Herman Schelfhaut - De Kracht van Verbondenheid

  Na de begrafenis van zijn vader en enige jaren na die van zijn moeder vindt Herman Schelfhaut in hun nalatenschap merkwaardige bundels brieven. Brieven tussen zijn ouders maar ook brieven tussen zijn grootouders van vaderskant. De familiebanden zijn...… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Lamija Džigal-Bektesevic boeken
  Lamija Džigal-Bektesevic - Mijn integratie

  Wat is het sleutelwoord geweest voor mijn integratie in Nederland? In dit boek open ik de deur voor een ieder die graag wil weten, hoe een gezin uit de oorlog is geïntegreerd in Nederland en welke gevolgen dit heeft gehad voor de persoonlijke ontwikkeling en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Tom Bade boeken
  Tom Bade - De staat van de natuurbescherming

  De staat van natuurbescherming laat sterk te wensen over. Overheid, organisaties en burgers moeten beter samen werken. Dit boek beschrijft hoe en vooral ook waarom.De staat van natuurbescherming laat sterk te wensen over. Overheid,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Ann Sterckx, Rudy Vandamme boeken
  Ann Sterckx, Rudy Vandamme - Welke mens wil je zijn?

  Welke mens wil je zijn? Sterckx, A. & Vandamme, R. (2015). Welke mens wil je zijn? Gent: Ecologize. ISBN: 9789490384166, NUR 130, 70p. We hebben er voor gekozen het laatste deel van het boek Goddelijk Wild dat bestaat uit twee essays ook afzonderlijk uit te… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Piet Verschuren boeken
  Piet Verschuren - Kernthema's in de methodologie

  Anno 2017 staat het sociaalwetenschappelijk onderzoek onder druk. Er zijn twijfels over de vooruitgang die het boekt en over de kwaliteit van de resultaten. Achtergronden hiervan zijn niet alleen publicatiedruk en belangenverstrengeling van wetenschappers. Ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • René de Vos boeken
  René de Vos - Gebouw verder

  Dit boek is voor iedereen die geïnteresseerd is in facilitair management, van student tot beroepsbeoefenaar. Het is een praktisch en toegankelijk naslagwerk over ervaringen, gedachten en zichtbare ontwikkelingen hoe de functie van het kantoorgebouw verandert… (Harde kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Sabien Kavelaars, Mario Claeijs boeken
  Sabien Kavelaars, Mario Claeijs - Ontwikkelingspsychologie, custom editie Avans Den Bosch

  Je docent hee dit gepersonaliseerde studieboek gecreëerd om je een optimale leerervaring te bieden. Het bevat Pearsoncontent van onze gerenommeerde auteurs en bevat net die extra's waarvan je docent weet dat je ze nodig hebt - niets meer en niets minder!… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  62,95
 • Michel Opermeer boeken
  Michel Opermeer - Gezicht achter het stempel

  "Het verdroot me dat mensen nog altijd niet het vertrouwen wilden tonen dat ik zo graag wilde hebben". Aan het woord is Michel, een zachtmoedig jongetje dat volkomen helder waarneemt, de wereld om hem heen steeds beter begrijpt, maar nooit zijn zegje kan doen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Bas Kast boeken
  Bas Kast - Ping! Waar goede ideeën vandaan komen

  Waarom heeft de een veel meer goede ideeën dan de ander? Is creativiteit een bijzondere gave of kun je het leren? En hoe ontstaan goede ideeën eigenlijk? Het creatieve proces is sinds enige jaren onderwerp van serieus wetenschappelijk onderzoek.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Lucho Rubio Repáraz, Siela Ardjosemito-Jethoe, Kathinka Rijk boeken
  Lucho Rubio Repáraz, Siela Ardjosemito-Jethoe, Kathinka Rijk - Diversiteit in de samenleving

  Wie in het sociale domein werkt, krijgt te maken met een zeer diverse groep aan burgers. Denk bijvoorbeeld aan sociale, culturele, religieuze, etnische en genderverschillen. Diversiteit in de samenleving biedt de (aankomende) hbo-professional inzicht in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Sonja van der Arend boeken
  Sonja van der Arend - Beter dan NUL

  Tilly van Deurnen, negenenvijftig jaar en eigenaar van een bouwbedrijf met honderdtweeenzeventig medewerkers, wil niets liever dan energieneutrale kantoren bouwen. Het nieuwe hoofdkantoor van de hogeschool was haar grote kans. Helaas ging alles mis wat maar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  11,50
 • E.A. Poeze boeken
  E.A. Poeze - Examenbundel havo Maatschappijwetenschappen 2017/2018

  Meer kans van slagen met de Examenbundel! Ieder jaar wordt de inhoud van de Examenbundel aangepast aan de examenonderwerpen van dat schooljaar. Vandaar dat er jaarlijks een nieuwe Examenbundel is. Zodat je altijd oefent met de juiste stof en jij je op de beste… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Bijten op een houtje

  Na zijn scheiding kan Co Eppink niet langer aan zijn financiële verplichtingen voldoen. Hij heeft een goede baan en een koophuis, maar de schulden en stress zijn te hoog opgelopen. Ondanks dat hij eindjes aan elkaar probeert te knopen, komt hij tot de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ria Maes boeken
  Ria Maes - Sara Zorgen om Arne

  Sara maakt zich zorgen om haar beste vriend Arne die zichzelf niet is de laatste tijd. Als Sara probeert om met hem te praten, dan klapt hij dicht en zegt hij dat er niets aan de hand is. Als Sara met Kathy, de vrouw van Arne, gaat praten dan hoort ze dat haar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,99