Boeken over mens en maatschappij

 • George Knottnerus boeken
  George Knottnerus - Verlos ons van het boze

  Twee schoolmeisjes op weg naar huis of een afspraakje worden vermoord door tieners. Een nog thuiswonende zoon steekt zijn ouders dood. Een jonge vrouw maakt op klaarlichte dag een fietstocht door de bossen. Ze wordt verkracht en omgebracht door een man die al… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Aad Breed boeken
  Aad Breed - Onze waandenkbeelden

  NAAR EEN NIEUWE WERELDORDE De huidige economische en ecologische ravage wordt veroorzaakt door de overheid zelf, omdat zij hun onderdanen dwingen al die natuurvijandige producten te maken. Want produceren de onderdanen dat niet, dan worden zij door de overheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Marcel Heerink boeken
  Marcel Heerink - Een bemoedigende gids voor sociale robots

  Hoe zinnig is het om menselijk te zijn? Hoe ga je om met ongrijpbare dingen als vriendschap, angst, compassie en een desastreus ochtendhumeur? Voor welke versie van de waarheid kies je? Als je gemaakt bent om dienstbaar te zijn, sta je voor heel wat grote… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jakop Rigter, René Diekstra boeken
  Jakop Rigter, René Diekstra - Psychologisch psychologie voor het vo Werkboek

  De laatste jaren wordt op steeds meer scholen in het voortgezet onderwijs geëxperimenteerd met het doceren van inzichten afkomstig uit de psychologie. Soms als zelfstandig schoolvak en soms worden inhouden verspreid over al bestaande vakken of leergebieden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • C.J. Hocque boeken
  C.J. Hocque - Handen uit de mouwen

  Cornelis is een ondernemende jonge jongen, die overal op af stapt en probeert zijn kansen te grijpen als het gaat om het vinden van werk. Hij kon niet meer naar school, want in zijn tijd was het vaak zo dat er geld verdiend moest worden om rond te komen. Hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Markus van Alphen boeken
  Markus van Alphen - Psychosociale gespreksvoering

  In de psychosociale hulpverlening zijn goede gespreksvaardigheden essentieel. Het gaat immers om het voeren van vaak diepgaande gesprekken. In Psychosociale gespreksvoering komen de theoretische kennis en praktische vaardigheden waarover de psychosociale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Ronald A.R. Aarsen boeken
  Ronald A.R. Aarsen - Geloof of zinsbegoocheling?

  Nadat bij de auteur in 2018 een ongeneeslijke ziekte werd vastgesteld schreef hij ‘Voordat ik gedenk te sterven’. Hierin stelde hij dat ‘geloven’ zich alleen afspeelt in ons brein en neurale netwerken. In dit nieuwe boek schrijft Ronald Aarsen dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Engelien Scholtes boeken
  Engelien Scholtes - Vrouwen die grenzen verleggen

  Wat hebben vrouwen in de afgelopen honderd jaar met hun verworven kiesrecht gedaan? Hoe zelfstandig en zelfredzaam zijn zij geworden? Hebben zij hun talenten ontwikkeld en hun plaats veroverd in een wereld die toch nog dikwijls wordt gedomineerd door mannen?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Rebecca Delanghe boeken
  Rebecca Delanghe - Gids normen en keuze

  Tijdens mijn loopbaan is het me opgevallen dat veel mensen op zoek zijn naar meer informatie over wetgeving en normen rond Persoonlijke BeschermingsMiddelen (PBM’s). Een tweede vaststelling is dat preventie-adviseurs of auteurs van lastenboeken op zoek zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  234,00
 • Marc Legendre, Mila Van Goethem boeken
  Marc Legendre, Mila Van Goethem - Dat het zo niet langer kan!

  Dat het zo niet langer kan, vindt Eva. Haar vader heeft kanker en verstopt zich zodat niemand zou zien hoe ziek hij is. Dat het zo niet langer kan, vindt Daan. De man die zijn broer van de weg maaide, zit doodleuk op een terrasje in de zon. Dat het zo niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,00
 • Pascal van Ijzendoorn, Ans Ettema-Essler boeken
  Pascal van Ijzendoorn, Ans Ettema-Essler - Help, ik ben een autist!

  Dit boek vertelt het verhaal van Pascal die pas na een lang traject van hulpverlening de diagnose Autisme Spectrum Stoornis (ASS) kreeg.Basisschoolvrijwilliger Pascal van IJzendoorn kampeerde met groep 8 ergens op een camping in het Noord-Hollands landschap.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Linda Van der Meer boeken
  Linda Van der Meer - Trainershandleiding 'Feedback geven en ontvangen'

  Deze trainershandleiding is bedoeld voor trainers en professionals die op een didactische wijze vaardigheden willen overbrengen op anderen. Met deze trainershandleiding en bijbehorend lesmateriaal kunt u direct beginnen met de training. Na deze training hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Chaimae Azarfane boeken
  Chaimae Azarfane - Tussen twee werelden in

  Mijn naam is Chaimae Azarfane en ik ben geboren en getogen in Nederland. Ik ben een Marokkaanse-Nederlandse moslima. Jarenlang heb ik me geschaamd voor mijn cultuur. Naarmate ik ouder word, denk ik steeds anders over de wereld. In dit boek zal mijn leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Marieke Proper boeken
  Marieke Proper - HULP IN ZICHT

  Als iemand kampt met psychische problemen of een verslaving legt dit zonder twijfel een enorme druk op jou als naaste. Je wilt hem of haar helpen en hebt al veel geprobeerd. Je weet vaak niet mee hoe. De ander niet goed kunnen helpen kan je een uiterst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,88
 • Han Berghs boeken
  Han Berghs - Werkboek Beroepskeuze en Identiteit

  'Kennis van jezelf is een belangrijk uitgangspunt om te komen tot goede keuzes.' Heel gestructureerd word je stap voor stap en heel concreet met opdrachten en voorbeelden geholpen om die keuzes zelf te maken. 'Werkboek Beroepskeuze en Identiteit' biedt… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,29
 • Charlotte van den Berg boeken
  Charlotte van den Berg - Ik doe mee

  Meedoen in de maatschappij. Dat gaan we steeds minder normaal vinden. Toch is het belangrijk om te participeren in onze gemeenschap. Daarom is er nu dit lees/leerboek met gratis lespakket bij afname van minimaal 20 exemplaren. Dit boek maakt deel uit van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Charlotte van den Berg boeken
  Charlotte van den Berg - Mijn planning

  Hoe organiseer je je agenda? Hoe zorg je ervoor dat je geen dubbele afspraken maakt, of dat je opeens niks in huis hebt terwijl er vrienden komen? En hoe houd je aan het eind van de maand nog wat geld over? Structureren helpt. Met dit lees/leerboek krijg je je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jakop Rigter, René Diekstra boeken
  Jakop Rigter, René Diekstra - Psychologisch Psyche en brein Leerboek

  De laatste jaren wordt op steeds meer scholen in het voortgezet onderwijs geëxperimenteerd met het doceren van inzichten afkomstig uit de psychologie. Soms als zelfstandig schoolvak en soms worden inhouden verspreid over al bestaande vakken of leergebieden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,95
 • Paul Wijnands boeken
  Paul Wijnands - Over het Maastrichts gesproken

  De Maastrichtse taal is uit de stad van de Sjengen niet weg te denken. en toch...Vandaar: Nostalgaasie en Vivelevink. Waarmee meteen gezegd is dat iedereen die het Maastrichts een warm hart toedraagt, die taal als een carnavaleske knuffel moet verwennen. Dus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • John Hogervorst boeken
  John Hogervorst - Sociale driegeleding

  Sociale driegeleding behelst het vormgeven van de samenleving op basis van vrijheid, gelijkheid en broederschap. Deze idealen zouden elk in een eigen werkingssfeer, naast elkaar, tot hun volle betekenis kunnen uitgroeien. Daarmee worden de voorwaarden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Matthijs Schoemacher boeken
  Matthijs Schoemacher - Klimaathysterie

  Na een veelbewogen leven, uit de auteur zijn onvrede over de vele vormen van ongelijkheid, intimidatie en psychologische manipulatie in de Westerse wereld van Vrijheid en Democratie van vooral na de Tweede Wereldoorlog. De auteur werd geboren tijdens de Grote… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Hendrien Kaal Jan Dirk de Jong boeken
  Hendrien Kaal Jan Dirk de Jong - Kom me horen

  De verhalen van jongeren die in dit boekje zijn opgetekend zijn bedoeld voor een breed publiek: voor (jeugd)zorgmedewerkers die werken met deze doelgroep, en die meer inzicht willen krijgen in achtergronden van deze jonge mensen of die – alleen of… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,57
 • Iris Brik boeken
  Iris Brik - In 7 stappen naar een rijk leven

  Dit is een Printing On Demand product en kan niet worden geretourneerd. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Mattijs Goede boeken
  Mattijs Goede - Mattijs

  Een hersenbloeding krijgen merk je niet, de gevolgen wel. Blijf je slachtoffer of neem je de regie weer in eigen hand. Ik wilde weer zingeving in mijn leven, een leven dat totaal veranderd was.Een hersenbloeding krijgen merk je niet, de gevolgen wel. Blijf je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Tijn Vellekoop boeken
  Tijn Vellekoop - Het huis met honderd Luiken

  Witte wereld, zwarte wereld, mannenwereld, vrouwenwereld: de wereld van de ander. Hoe komen denk- beelden tot stand, hoe bepalen ze onze houding tegenover de ander en hoe veranderen ze? Wat blijft, wat komt erbij en wat verdwijnt? Zou het werkelijk zo zijn dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50