Boeken over mens en maatschappij

 • George Knottnerus boeken
  George Knottnerus - Verlos ons van het boze

  Twee schoolmeisjes op weg naar huis of een afspraakje worden vermoord door tieners. Een nog thuiswonende zoon steekt zijn ouders dood. Een jonge vrouw maakt op klaarlichte dag een fietstocht door de bossen. Ze wordt verkracht en omgebracht door een man die al… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marcel Heerink boeken
  Marcel Heerink - Een bemoedigende gids voor sociale robots

  Hoe zinnig is het om menselijk te zijn? Hoe ga je om met ongrijpbare dingen als vriendschap, angst, compassie en een desastreus ochtendhumeur? Voor welke versie van de waarheid kies je? Als je gemaakt bent om dienstbaar te zijn, sta je voor heel wat grote… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Jakop Rigter, René Diekstra boeken
  Jakop Rigter, René Diekstra - Psychologisch psychologie voor het vo Werkboek

  De laatste jaren wordt op steeds meer scholen in het voortgezet onderwijs geëxperimenteerd met het doceren van inzichten afkomstig uit de psychologie. Soms als zelfstandig schoolvak en soms worden inhouden verspreid over al bestaande vakken of leergebieden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,95
 • Aad Breed boeken
  Aad Breed - Onze waandenkbeelden

  NAAR EEN NIEUWE WERELDORDE De huidige economische en ecologische ravage wordt veroorzaakt door de overheid zelf, omdat zij hun onderdanen dwingen al die natuurvijandige producten te maken. Want produceren de onderdanen dat niet, dan worden zij door de overheid… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • C.J. Hocque boeken
  C.J. Hocque - Handen uit de mouwen

  Cornelis is een ondernemende jonge jongen, die overal op af stapt en probeert zijn kansen te grijpen als het gaat om het vinden van werk. Hij kon niet meer naar school, want in zijn tijd was het vaak zo dat er geld verdiend moest worden om rond te komen. Hij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Ron Verhoef boeken
  Ron Verhoef - Waarom ik communist ben

  In 1989 viel de muur. Het communisme had afgedaan. Sociaaldemocratische partijen zochten een derde weg waarin de markt een grote rol speelde. Er was zogezegd geen alternatief nu de laatste ideologie definitief failliet was. Tijden veranderen echter en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Dieter Brüll boeken
  Dieter Brüll - Sociale driegeleding

  Dieter Brüll (1922-1996) kwam op 16-jarige leeftijd in contact met de sociale driegeleding en daarmee, zo schreef hij zelf, “stond de verdere richting van mijn beroepsleven vast”. Als hoogleraar belastingrecht (in Tilburg en later in Amsterdam) verwierf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,00
 • Hentje Metz boeken
  Hentje Metz - Gehavend

  Als borstkanker voorbij is heb je niet alleen te integreren in het leven, maar ook in je lijf. De betekenisvolle ervaring van borstkanker vervlechten met je levensverhaal vanuit een liefdevol hart.Ontgoocheld. Beschadigd. Verminkt. Overvraagd. De omvang van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  24,00
 • Bertus Leijenhorst boeken
  Bertus Leijenhorst - Met passie naar professionaliteit

  ‘Met passie naar professionaliteit’ behandelt (levens)thema’s die voor een hulpverlener essentieel zijn, zoals relaties aangaan, omgaan met gevoelens, zelfbeeld, verschil durven te maken, het conflict, leren en werken in een team en beroepshouding. In… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  32,50
 • Mariette Akkerman boeken
  Mariette Akkerman - Kies dat moeilijke

  Wie zijn wij, als mensen? Onze cultuur kenmerkt zich door een merkwaardige tegenstrijdigheid, en we lijken dit amper te beseffen. Enerzijds beschouwen we onszelf als autonoom, goed in staat onszelf en ons bestaan vorm te geven; anderzijds wordt ons ingeprent… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Bram Eidhof, Coen Gelinck, Hessel Nieuwelink boeken
  Bram Eidhof, Coen Gelinck, Hessel Nieuwelink - Handboek Burgerschapsonderwijs

  Het burgerschapsonderwijs staat de laatste tijd steeds meer in de belangstelling. Met het wetsvoorstel Verduidelijking burgerschapsopdracht in het funderend onderwijs wil de regering duidelijke eisen gaan stellen aan het burgerschapsonderwijs op scholen. Veel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Engelien Scholtes boeken
  Engelien Scholtes - Vrouwen die grenzen verleggen

  Wat hebben vrouwen in de afgelopen honderd jaar met hun verworven kiesrecht gedaan? Hoe zelfstandig en zelfredzaam zijn zij geworden? Hebben zij hun talenten ontwikkeld en hun plaats veroverd in een wereld die toch nog dikwijls wordt gedomineerd door mannen?… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Rebecca Delanghe boeken
  Rebecca Delanghe - Gids normen en keuze

  Tijdens mijn loopbaan is het me opgevallen dat veel mensen op zoek zijn naar meer informatie over wetgeving en normen rond Persoonlijke BeschermingsMiddelen (PBM’s). Een tweede vaststelling is dat preventie-adviseurs of auteurs van lastenboeken op zoek zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  234,00
 • Anselmus Poneli boeken
  Anselmus Poneli - De wereld, Het Leven en De Kunsten

  - Er zijn maar weinig auteurs die, op zoek naar een nieuwe rode draad, politiek, leven en spiritualiteit aan elkaar koppelen. - Er zijn maar weinig beeldende kunstenaars die een uitgebalanceerd wereldbeeld verbeelden via kunstwerken die daadwerkelijk kunnen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  49,95
 • Chaimae Azarfane boeken
  Chaimae Azarfane - Tussen twee werelden in

  Mijn naam is Chaimae Azarfane en ik ben geboren en getogen in Nederland. Ik ben een Marokkaanse-Nederlandse moslima. Jarenlang heb ik me geschaamd voor mijn cultuur. Naarmate ik ouder word, denk ik steeds anders over de wereld. In dit boek zal mijn leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Pascal van Ijzendoorn, Ans Ettema-Essler boeken
  Pascal van Ijzendoorn, Ans Ettema-Essler - Help, ik ben een autist!

  Dit boek vertelt het verhaal van Pascal die pas na een lang traject van hulpverlening de diagnose Autisme Spectrum Stoornis (ASS) kreeg.Basisschoolvrijwilliger Pascal van IJzendoorn kampeerde met groep 8 ergens op een camping in het Noord-Hollands landschap.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Marieke Proper boeken
  Marieke Proper - HULP IN ZICHT

  Als iemand kampt met psychische problemen of een verslaving legt dit zonder twijfel een enorme druk op jou als naaste. Je wilt hem of haar helpen en hebt al veel geprobeerd. Je weet vaak niet mee hoe. De ander niet goed kunnen helpen kan je een uiterst… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,88
 • Markus van Alphen boeken
  Markus van Alphen - Psychosociale gespreksvoering

  Met Psychosociale gespreksvoering leren studenten observatief naar cliënten te luisteren. Bij deze gesprekstechniek stemt de (toekomstig) psychosociale hulpverlener zijn communicatie af op de reacties van de cliënt. De hulpverlener kan op deze integratieve… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,50
 • Charlotte van den Berg boeken
  Charlotte van den Berg - Mijn planning

  Hoe organiseer je je agenda? Hoe zorg je ervoor dat je geen dubbele afspraken maakt, of dat je opeens niks in huis hebt terwijl er vrienden komen? En hoe houd je aan het eind van de maand nog wat geld over? Structureren helpt. Met dit lees/leerboek krijg je je… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Jakop Rigter, René Diekstra boeken
  Jakop Rigter, René Diekstra - Psychologisch Psyche en brein Leerboek

  De laatste jaren wordt op steeds meer scholen in het voortgezet onderwijs geëxperimenteerd met het doceren van inzichten afkomstig uit de psychologie. Soms als zelfstandig schoolvak en soms worden inhouden verspreid over al bestaande vakken of leergebieden.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  42,95
 • Paul Wijnands boeken
  Paul Wijnands - Over het Maastrichts gesproken

  De Maastrichtse taal is uit de stad van de Sjengen niet weg te denken. en toch...Vandaar: Nostalgaasie en Vivelevink. Waarmee meteen gezegd is dat iedereen die het Maastrichts een warm hart toedraagt, die taal als een carnavaleske knuffel moet verwennen. Dus… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Marc Legendre, Mila Van Goethem boeken
  Marc Legendre, Mila Van Goethem - Dat het zo niet langer kan!

  Dat het zo niet langer kan, vindt Eva. Haar vader heeft kanker en verstopt zich zodat niemand zou zien hoe ziek hij is. Dat het zo niet langer kan, vindt Daan. De man die zijn broer van de weg maaide, zit doodleuk op een terrasje in de zon. Dat het zo niet… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,00
 • Linda Van der Meer boeken
  Linda Van der Meer - Trainershandleiding 'Feedback geven en ontvangen'

  Deze trainershandleiding is bedoeld voor trainers en professionals die op een didactische wijze vaardigheden willen overbrengen op anderen. Met deze trainershandleiding en bijbehorend lesmateriaal kunt u direct beginnen met de training. Na deze training hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • John Hogervorst boeken
  John Hogervorst - Sociale driegeleding

  Sociale driegeleding behelst het vormgeven van de samenleving op basis van vrijheid, gelijkheid en broederschap. Deze idealen zouden elk in een eigen werkingssfeer, naast elkaar, tot hun volle betekenis kunnen uitgroeien. Daarmee worden de voorwaarden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Ronald A.R. Aarsen boeken
  Ronald A.R. Aarsen - Geloof of zinsbegoocheling?

  Nadat bij de auteur in 2018 een ongeneeslijke ziekte werd vastgesteld schreef hij ‘Voordat ik gedenk te sterven’. Hierin stelde hij dat ‘geloven’ zich alleen afspeelt in ons brein en neurale netwerken. In dit nieuwe boek schrijft Ronald Aarsen dat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95