Boeken over mens en maatschappij

 • Renate Günther-Greene boeken
  Renate Günther-Greene - ABORTUS, schaamte en schuld

  Zo'n honderdduizend vrouwen in Duitsland en dertigduizend in Nederland laten jaarlijks een abortus uitvoeren. Een deel van deze vrouwen kunnen de psychologische gevolgen aan, een ander deel lijdt aan gevoelens van schuld, schaamte en spijt. Weer anderen lijden… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Charlotte van den Berg boeken
  Charlotte van den Berg - Mijn leven Mijn keuken

  Mijn leven is een serie boeken over zelfredzaamheid. In Mijn keuken krijg je tips over thuis koken. Hygiëne, Boodschappenlijstjes, bewaartips en nog veel meer! (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Charlotte van den Berg boeken
  Charlotte van den Berg - Mijn leven Ik en mijn vrienden

  Mijn leven is een serie boeken over zelfredzaamheid. In dit deel gaan we nader in op vrienden. Goede vrienden, beste vrienden, foute vrienden. Hoe houd je je vriendschap in stand en hoe herken je foute vrienden? (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Charlotte van den Berg boeken
  Charlotte van den Berg - Mijn leven Mijn gevoelens

  Mijn leven is een serie boeken over zelfredzaamheid. In Mijn gevoelens kom je alles te weten over alle emoties die mensen kunnen hebben, en hoe je ze kunt herkennen. Bij jezelf en bij anderen. (Zachte kaft)

  Lees meer...
  15,00
 • Ton Toutnu boeken
  Ton Toutnu - Naar jou wordt niet geluisterd

  Burgers in Nederland zijn BANG. De regering is BLASÉ. Het land BEZWIJKT onder de regeltjes. Niets is zeker. Ineens bestaat het rentenieren niet meer. Het klimaat veranderd behoorlijk, maar is het wel alleen CO2? 2000 jaar geleden regende het ook veertig dagen… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Bertho Bastiaens boeken
  Bertho Bastiaens - De Levende mens

  De persoonlijkheid van de mens is complex in zijn samenstelling en is gekleurd door zijn geschiedenis, zijn ervaringen en zijn omgeving. De auteur schetst een algemeen hollistisch beeld van de mens met de invloeden die mee bepalend zijn voor de wijze waarop de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,00
 • Anja Sinnige boeken
  Anja Sinnige - Historisch bewustzijn op de basisschool

  Historisch bewustzijn op de basisschool is een handboek voor geschiedenis voor groep 1 t/m 8. Het boek biedt een uitgebreid denkkader voor onderwijs in historisch bewustzijn aan deze groepen. Met veel praktijkvoorbeelden wordt in drie delen uiteengezet welke… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Jan Twigt boeken
  Jan Twigt - Bestuurlijke arrogantie. Imago belangrijker dan veiligheid burger

  Dit boek behandelt de kruistocht van een individueel burger, tegen het falend veiligheidsbeleid van de gemeente. Wanneer de Vereniging van Eigenaren gegronde vraagtekens zet bij de brandveiligheid van een appartementencomplex in Sassenheim (in de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Gertrude Klinkhamer, Joke Roeleveld boeken
  Gertrude Klinkhamer, Joke Roeleveld - Mooi oud zijn, mooi oud worden

  In de zomer raken twee vrouwen (68 en 73 jaar) in gesprek over hoe zij oud willen worden. Dit gesprek is het begin van een briefwisseling. Ingrijpende veranderingen, opborrelende angsten, groeiende inzichten, winst én verlies worden zichtbaar. Vragen over… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Shielta Ramautarsing boeken
  Shielta Ramautarsing - De kracht van Zijn wie ik ben

  "De kracht van Zijn wie ik ben", Inzichten vanuit levenslessen. Shielta Ramautarsing doorbreekt het zwijgen met haar autobiografisch verhaal De kracht van Zijn wie ik ben. Vanuit haar Hindoestaanse achtergrond schrijft zij over haar ervaringen met huiselijk… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,95
 • Dirck van Bekkum boeken
  Dirck van Bekkum - Jonge mannen als Klokkenluiders

  Over criminele, gevaarlijke, gewelddadige en radicaliserende jonge mannen is afgelopen decennia steeds meer te doen. Weinig non-fictie boeken beschrijven de kracht, creativiteit, zorgzaamheid en schoonheid van jonge mannen die onmisbaar is voor het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • Lamija Džigal-Bektesevic boeken
  Lamija Džigal-Bektesevic - Mijn integratie

  Wat is het sleutelwoord geweest voor mijn integratie in Nederland? In dit boek open ik de deur voor een ieder die graag wil weten, hoe een gezin uit de oorlog is geïntegreerd in Nederland en welke gevolgen dit heeft gehad voor de persoonlijke ontwikkeling en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,50
 • Klaas Maas boeken
  Klaas Maas - Zwarte Piet is geen racisme - het debat ontrafeld

  Rauw op uw dak: brieven en essays over het Zwarte Piet-debat in Nederland. Zwarte Piet is geen racisme. Al eeuwen sluipt hij in het holst van de nacht over onze daken, schenkt kinderen het grootste plezier en laat onze verbeelding niet met rust. Zwarte Piet is… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,50
 • Herman Schelfhaut boeken
  Herman Schelfhaut - De Kracht van Verbondenheid

  Na de begrafenis van zijn vader en enige jaren na die van zijn moeder vindt Herman Schelfhaut in hun nalatenschap merkwaardige bundels brieven. Brieven tussen zijn ouders maar ook brieven tussen zijn grootouders van vaderskant. De familiebanden zijn...… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Dave Ensberg-Kleijkers boeken
  Dave Ensberg-Kleijkers - Bezielde beschaving

  In zijn schrijfdebuut deelt Dave Ensberg-Kleijkers (1984) zijn opmerkelijke levensverhaal met de wereld. Een verhaal dat begint in de jonge republiek Suriname, het land dat zijn ouders ontvluchtten op zoek naar een veilige toekomst voor hun kinderen. Zijn… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Piet Verschuren boeken
  Piet Verschuren - Kernthema's in de methodologie

  Anno 2017 staat het sociaalwetenschappelijk onderzoek onder druk. Er zijn twijfels over de vooruitgang die het boekt en over de kwaliteit van de resultaten. Achtergronden hiervan zijn niet alleen publicatiedruk en belangenverstrengeling van wetenschappers. Ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  34,95
 • J.P. Markey boeken
  J.P. Markey - Van kansarm naar kansrijk

  Eén kind op dertig wordt in een arm gezin geboren, één kind op zeven leeft in een gezin waarin geen van beide ouders een eigen inkomen heeft. Leven in armoede ontneemt kinderen en jongeren kansen om volwaardig te participeren aan de maatschappij. Sociale… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  24,90
 • Sabien Kavelaars, Mario Claeijs boeken
  Sabien Kavelaars, Mario Claeijs - Ontwikkelingspsychologie, custom editie Avans Den Bosch

  Je docent hee dit gepersonaliseerde studieboek gecreëerd om je een optimale leerervaring te bieden. Het bevat Pearsoncontent van onze gerenommeerde auteurs en bevat net die extra's waarvan je docent weet dat je ze nodig hebt - niets meer en niets minder!… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  62,95
 • Michel Opermeer boeken
  Michel Opermeer - Gezicht achter het stempel

  "Het verdroot me dat mensen nog altijd niet het vertrouwen wilden tonen dat ik zo graag wilde hebben". Aan het woord is Michel, een zachtmoedig jongetje dat volkomen helder waarneemt, de wereld om hem heen steeds beter begrijpt, maar nooit zijn zegje kan doen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,50
 • Tom Bade boeken
  Tom Bade - De staat van de natuurbescherming

  De staat van natuurbescherming laat sterk te wensen over. Overheid, organisaties en burgers moeten beter samen werken. Dit boek beschrijft hoe en vooral ook waarom.De staat van natuurbescherming laat sterk te wensen over. Overheid,… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Robert Feldman boeken
  Robert Feldman - Ontwikkelingspychologie, custom editie

  Je docent heeft dit gepersonaliseerde studieboek gecreëerd om je een optimale leerervaring te bieden. Het bevat Pearsoncontent van onze gerenommeerde auteurs en bevat net die extra's waarvan je docent weet dat je ze nodig hebt - niets meer en niets minder!… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  59,95
 • Ellen Klatter boeken
  Ellen Klatter - Studiesucces

  Studiesucces wordt geassocieerd met rendementscijfers, oftewel het diplomarendement. Daarmee staat studiesucces symbool voor de eindstreep van de opleiding. Als zodanig staat het begrip ver af van de docent voor de klas of van een docententeam. Studenten zelf… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Mariëlle Theunissen boeken
  Mariëlle Theunissen - Samen opleiden

  "Vergeet maar snel wat je op de lerarenopleiding hebt geleerd, in de praktijk gaat het heel anders", is een vaak gehoorde uitspraak. Op opleidingsscholen, waarin scholen en lerarenopleidingen intensief samenwerken bij het opleiden van studenten tot leraren,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,95
 • Harald Buskop, Leo Dalhuisen boeken
  Harald Buskop, Leo Dalhuisen - Sprekend verleden - havo/vwo 2 - leerboek - 6de druk

  Sprekend verleden is een complete geschiedenismethode voor de onderbouw en de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. De nieuwe 6de druk van Sprekend verleden onderbouw is geheel herzien. Belangrijke punten, zoals een gedegen historisch overzicht,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  52,50
 • John Macionis boeken
  John Macionis - De Samenleving, Custom editie

  Je docent heeft dit gepersonaliseerde studieboek gecreëerd om je een optimale leerervaring te bieden. Het bevat Pearsoncontent van onze gerenommeerde auteurs en bevat net die extra's waarvan je docent weet dat je ze nodig hebt - niets meer en niets minder!… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95