Boeken over kunstzinnige vorming

 • Yotka Kroeze, Jobbe Holtes boeken
  Yotka Kroeze, Jobbe Holtes - Voorbij de kunst

  Wat voor veel kunstliefhebbers eigenlijk allang bekend was, wordt door verschillende onderzoeken nu echt bevestigd: kunst kijken en kunst maken helpen je bij het ontwikkelen van veel verschillende competenties die we ook terugvinden in de zogenaamde 21st… (Harde kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Ad de Visser boeken
  Ad de Visser - Hardop kijken met voetnoten

  Hardop kijken met voetnoten is de samenvoeging van twee succesvolle boeken over kunstbeschouwing van Ad de Visser: Hardop kijken (sinds de eerste druk in 1989 ruim 60.000 exemplaren verkocht) en Kunst met voetnoten (9.000 exemplaren verkocht). Beide boeken… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  39,90
 • Koen Crul boeken
  Koen Crul - Zeppelin

  Koen Crul is verbonden aan de Katholieke Hogeschool VIVES, studiegebied onderwijs campus Brugge als docent muzische vorming. Hij begeleidt nascholingen en trainingen en ontwikkelt lesmateriaal. Vanuit ervaringen in de kunsteducatie en het (figuren)theater… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  45,00
 • B. Brandenburg boeken
  B. Brandenburg - Paul Klee voor kinderen

  Een werkboek met kunstzinnige activiteiten gebaseerd op het werk van Paul Klee.De expressionistische kunstenaar Paul Klee heeft een kleurrijke en fantasievolle stijl met veel thema's uit de natuur die vooral kinderen heel erg aanspreekt. Zijn kunst is een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Marianne Wiersema, Marion Haekmulder boeken
  Marianne Wiersema, Marion Haekmulder - Muziekminuutjes kaarten in spiraalband

  Eerste project van reeks Muziek Speciaal: Muziekminuutjes 60 vierkante, mooie en kleurrijk geïllustreerde kaarten in spiraalband (wire-o) met eenvoudige, korte muzikale activiteiten als tussendoortjes in de groep (alles in een betekenisvolle context), of voor… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  21,00
 • M. Wiersema boeken
  M. Wiersema - Muziek Speciaal He, doe je mee?

  Tweede project van Muziek Speciaal: Hé, doe je mee? (verschenen 3 april 2006)Boek met 20 uitgewerkte eenvoudige lessen (waarin kleurplaten die vrij gekopieerd mogen worden) voor groepsleerkrachten van onder- t/m bovenbouw in het Speciaal Onderwijs. Met gratis… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  23,00
 • B. Brandenburg boeken
  B. Brandenburg - Van Gogh voor kinderen

  Dit is alweer het achtste deel in de reeks 'Kinderen ontdekken de grote kunstenaars' en is volledig gewijd aan het leven en werk van Van Gogh. Van Gogh is na Rembrandt de bekendste Nederlandse schilder. Zijn impressionistische stijl met felle kleuren en grove… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • P. Eggels boeken
  P. Eggels - Dramaschrift 1

  Werkschrift voor de leerlingen nr. 1 bij het docentenboek 'Doe gewoon alsof!'.Bevat 21 lessen voor het eerste jaar drama. (Zachte kaft)

  Lees meer...
    5,50
 • P. Eggels boeken
  P. Eggels - Dramaschrift 2

  Werkschrift bij de dramamethodeDoe gewoon alsof!Deel 2Wat is drama?Drama is vooral toneelspelen. Maar drama is ook lichaams-oefeningen, taalspelletjes, je verkleden, verhaaltjes bedenken, in groepjes iets bedenken en voorbereiden, naar elkaar kijken, elkaar… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    6,50
 • P. Eggels, Elle Eggels boeken
  P. Eggels, Elle Eggels - Schrijfselboek

  Dit boek bevat ruim 70 creatieve schrijfopdrachten voor kinderen vanaf 8 jaar voor de bovenbouw van de basisschool. De opdrachten zijn verdeeld in opdrachten voor kinderen vanaf 8 jaar en voor kinderen vanaf 10 jaar. Het is vooral bedoeld voor het primaire… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • P. Rooyackers boeken
  P. Rooyackers - Honderd nieuwe taalspelen

  100 Nieuwe Taalspelen voor iedereen vanaf 4 jaar is een bundel nieuwe taalspelen, aangevuld met spelaanwijzingen, bestemd voor docenten nederlandse taal, drama, leerkrachten in het basisonderwijs en begeleiders in het jeugdwerk. Eerder verscheen de bundel 100… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • P. Rooyackers, B. Rooyackers, L. Mende boeken
  P. Rooyackers, B. Rooyackers, L. Mende - Honderd dialogen

  Dit is een bundel korte theaterteksten, aangevuld met spelaanwijzingen, bestemd voor docenten drama in het voortgezet onderwijs en begeleiders in het jeugdwerk. Het bevat 100 korte dialogen die zonder veel voorbereiding uitgevoerd en gespeeld kunnen worden: er… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • B. Badegruber boeken
  B. Badegruber - Nieuwe spelen om problemen op te lossen

  Groepsspelen voor kinderen van 9 - 15 jaarEen bundel met ruim 100 spelen voor docenten in de bovenbouw van het basisonderwijs, scholen voor speciaal onderwijs en in de onderbouw van het voortgezet onderwijs. De spelen bieden hulp bij het omgaan met gevoelens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,50
 • Mia Goes, Antoine Ullmann, Christian Nobial boeken
  Mia Goes, Antoine Ullmann, Christian Nobial - Plint / Dada / Kunstwereld 2082

  DADA Kunst en de Kunstwereld Normaal gaat het in DADA vooral over kunstenaars. Niet meer dan logisch want kunst begint natuurlijk daar - bij de kunstenaar. Toch kijken we in deze DADA verder want als jij een kunstwerk ziet in een museum of in de openbare… (Zachte kaft)

  Lees meer...
    9,95
 • Best of Mike S Miller

  The Best of Mike S. Miller shows examples of his art for DC and Marvell and some exciting cross-over images. Also game art, TV Show images wel as all covers for A Game of Thrones related comics are presented. Mike S. Miller is a New York Times best selling… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Heribert Korte boeken
  Heribert Korte - Buiten de tijd om

  Buiten de tijd om gaat in op het leven van Marcel Proust (1871-1922), zijn roman À la recherche du temps perdu en de invloed van de schilderkunst en vooral die van Johannes Vermeer (1632-1675) op het literaire werk van Proust. Het komt uit ter gelegenheid van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Arjo van Santen, Theo Bertram, Frans de Esch, Kars Boelens boeken
  Arjo van Santen, Theo Bertram, Frans de Esch, Kars Boelens - Verkoopspecialist bronnenboek

  Dit bronnenboek is ontwikkeld voor de opleiding Verkoopspecialist en hoort bij de methode Ondernemendleren. Ondernemendleren is een leermethode waarin de competentieontwikkeling van een beginnend beroepsbeoefenaar in de bedrijfstak detailhandel het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  107,00
 •   9,95
 • B. Brandenburg boeken
  B. Brandenburg - Hundertwasser voor kinderen

  Een werkboek met kunstzinnige ideeen gebaseerd op het werk van de veelzijdige kunstenaar Hundertwasser.Aan de hand van eenvoudige, maar fantasievolle opdrachten (tekenen, schilderen, knutselen) maken de kinderen op een creatieve manier kennis met het werk van… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • Hans van Woerkom boeken
  Hans van Woerkom - Een schatkist vol vertelgeheimen

  Een Schatkist vol Vertelgeheimen (met CD en DVD) Een verhaal vertelklaar in 30 minuten. Handig stappenplan voor de voorbereiding. Tien waarden met een kort en een langer verhaal. Apart hoofdstuk over pesten. Verhalen goed inzetbaar bij lessen over Burgerschap.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,95
 • J. Overmars, R. van de Putte, G. van der Werf boeken
  J. Overmars, R. van de Putte, G. van der Werf - Intro... HAVO/VWO informatieboek

  ...INTROMUZIEK VOOR DE BOVENBOUWJoost OvermarsRuth van de PutteGerwin van der Werf (Zachte kaft)

  Lees meer...
  43,70
 • J. Overmars, R. van de Putte, R. Delfos boeken
  J. Overmars, R. van de Putte, R. Delfos - Intro... Havo/VWO Werkmap 2

  ...INTROMUZIEK VOOR DE BOVENBOUWJoost OvermarsRuth van de PutteRolf Delfos (Zachte kaft)

  Lees meer...
  37,40
 • Pierre Eggels boeken
  Pierre Eggels - Spelen met gedichten

  In dit boek maken kinderen kennis met de vele mogelijkheden die taal en poëzie ons bieden. Het boek bevat zo'n 60 gedichten met creatieve opdrachten voor kinderen van 6 - 10 jaar. Allerlei onderwerpen komen aan bod: er zijn dierengedichten, familiegedichten,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50
 • S. Overmeer boeken
  S. Overmeer - Jazz in de klas

  Voor groepen kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar is Jazz in de klas een uniek educatief jazzlesboek, met bijgeleverde cd. Op de cd staan de twaalf speciaal voor dit project geschreven Nederlandstalige jazzliedjes met allerlei meespeelversies, in… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  25,00
 • David Becker boeken
  David Becker - 50 Levenslessen in spelvorm voor kinderen van 6 - 12 jaar

  50 Speelse lessen waarmee kinderen leren om zich in het dagelijks leven te handhaven.Veel persoonlijke vaardigheden die kinderen hard nodig hebben worden niet op school of thuis geleerd. Nu begint het besef door te dringen dat de school hier ook een taak heeft… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  14,50