Boeken over kunstzinnige vorming

 • Rindert Kromhout boeken
  Rindert Kromhout - Allemaal aan tafel!

  Sprookjesachtig verhaal voor jong en oud, over een jonge graaf die op zoek gaat naar een meisje om mee te trouwen, maar schrikt van de verschrikkelijke tafelmanieren die de kandidaten hebben.Op een frisse dag in de lente wordt de jonge graaf Jan, keurig… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Imme Dros boeken
  Imme Dros - Karel Appel

  Jan Appel, kapper in de Dapperstraat die scheert, knipt en kapt van vroeg tot laat. Hij heeft een zoon Karel die als hij ooit sterft de kapperszaak in de Dapperstraat erft! Zijn kleine Kareltje veegt het haar voor pappa Jan Appel bij elkaar. Hij schikt de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Sieb Posthuma boeken
  Sieb Posthuma - Calder-De draad van Alexander

  Kunstprentenboek van Sieb Posthuma over Alexander Calder, vanaf 5 jaar.Alexander heeft een draad... Daarmee kan hij alles maken wat hij in zijn hoofd ziet. Hij vindt de gekste apparaten en voertuigen uit. Als hij met iemand wil dansen maakt hij een swingende… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Tjong-Khing Thé boeken
  Tjong-Khing Thé - Hieronymus

  Hieronymus goes outside to play, but today everything is different than usual… When he falls into a ravine, he lands in a wonderful world filled with strange creatures. But then they take off with his ball, as well as his cap and rucksack. A fearless… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Kitty Crowther boeken
  Kitty Crowther - Jan Toorop - Het lied van de tijd

  Kunstprentenboek voor jong en oud over het symbolistische schilderwerk van Jan Toorop, in samenwerking met Gemeentemuseum Den Haag.Dit verhaal begint op een eiland, ver van hier. In een tijd dat foto's nog zwart-wit waren. En het schaduwspel mysterieuze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Ted van Lieshout boeken
  Ted van Lieshout - De vogels

  Schitterend kunstprentenboek over een romance in brons, in een stad vol sculpturen, poëtisch in woord en beeld.Twee standbeelden in de grote stad. Het een staat op het plein, het ander in het park. Ze kijken naar elkaar, maar kunnen elkaar niet bereiken. Ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Tjong-Khing The boeken
  Tjong-Khing The - Bosch

  Jeroen gaat buiten spelen. Maar op deze dag is alles anders dan anders. Jeroen valt in een ravijn en belandt in een paradijselijke wereld vol vreemde wezens. Die pakken niet alleen zijn bal, maar ook zijn pet en rugzak af. Jeroen gaat er onvervaard achteraan.… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,99
 • Ingrid Godon, Toon Tellegen boeken
  Ingrid Godon, Toon Tellegen - Een zondag met Caillebotte

  1877, Yerres, vlak onder Parijs. Camille speelt in het park waar zijn vader tuinman is in dienst van de rijke familie Caillebotte. Meneer Caillebotte vraagt of hij hem mag tekenen. Wie is die schilderende man met zijn allesziende blik? Camille kijkt mee in… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Harriet van Reek boeken
  Harriet van Reek - Edith en Egon Schiele

  Egon houdt van treinen, van bloemen, van vogels, van kleuren en van meisjes. Alles wat hij ziet wil hij tekenen. Ook Edith, het meisje dat aan de overkant van de straat woont, met haar wapperende rokken en zachte blosjes… Egon Schiele (1890-1918) groeide op… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Wim Hofman boeken
  Wim Hofman - Puzemuze, of op weg naar Rothko

  Luuk en Kwastje schilderen graag. De zon, een portret. Het lukt niet altijd precies zoals ze willen. Maar dat geeft niet. Ze gaan naar de zee. Schilder ons maar, zeggen de wolken. Wij willen ook geschilderd worden! roepen de golven. Dan komt Puzemuze uit de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Dick Bruin, Attie Lichthart boeken
  Dick Bruin, Attie Lichthart - Schilderen op school

  Schilderen op school is een allesomvattend boek over een doorlopende leerlijn in het schilderen met kinderen vanaf vier jaar. Een boek voor zowel leraren als ouders, waarin ook oudere leerlingen en studenten achtergronden, praktische aanwijzingen, duidelijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  36,50
 • Jet Nijhuis boeken
  Jet Nijhuis - Kleur in de klas

  Kinderen schilderen op de vrijeschool met aquarelverf op een vochtig papier. Dit is de zogenaamde nat-in-nattechniek. Al schilderend leren de kinderen de kleuren kennen in hun vele nuances, in hun veranderlijkheid en in hun spel met andere kleuren. Kinderen… (Harde kaft)

  Lees meer...
  65,00
 • Annemarie van Haeringen boeken
  Annemarie van Haeringen - De parkiet, de zeemeermin en de slak

  Kleurrijk en sprookjesachtig boek voor jong en oud, over het leven van kunstenaar Matisse en het verhaal achter zijn vindingrijke knipselschilderijen.Monsieur Matisse is een schilder met de zon in zijn buik. Iedereen wordt vrolijk van zijn kleuren. Op een dag… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Ingrid Schubert, Dieter Schubert boeken
  Ingrid Schubert, Dieter Schubert - Delfts Blauw

  Kinderkunstprentenboek van Gouden Penseel-winnaars Ingrid en Dieter Schubert over Delfts blauw, in de serie met het Gemeentemuseum Den Haag.Lin komt met een groot schip uit het verre China. Hij gaat op bezoek bij zijn vriend Titus, die met zijn vrolijke… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Tjong-Khing Thé, Anna Woltz boeken
  Tjong-Khing Thé, Anna Woltz - Nacht in het poppenhuis

  Kinderkunstprentenboek over een avontuur in een poppenhuis van Gouden Penseel-winnaar Thé Tjong-Khing en Gouden Griffel-winnares Anna Woltz in de serie met het Gemeentemuseum Den Haag.Willemina gaat helemaal alleen uit logeren, bij haar deftige tante die een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • Charlotte Dematons boeken
  Charlotte Dematons - Holland op z'n mooist

  Kunstprentenboek over de bijna verloren landschappen rondom Den Haag, geïnspireerd op de sfeervolle schilderijen van de Haagse School.Een wandelaar, een fietsster en snelle skaters… Reis mee van Bloemendaal naar het Gemeentemuseum in Den Haag. Van blonde… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99
 • F. Haverkort, R. van der Lei, L. Noordam boeken
  27,50
 • Jan Kruimink boeken
  22,50
 • Marjon Hoffman boeken
  Marjon Hoffman - Floor is smoor / Floor trekt door

  Eindeloos luisteren naar Floors hilarische regels met dit driedubbeldikke luisterboek!Regel 1 Als je vader de krant leest en iets vertelt over een wereldreiziger, kun je dat beter niet zelf gaan proberen! Want voor je het weet ben je hopeloos verdwaald in een… (Audio)

  Lees meer...
  11,99
 • Ingrid Schubert, Dieter Schubert boeken
  Ingrid Schubert, Dieter Schubert - Delft Blue

  Art picture book for children by Gouden Penseel-award winning duo Ingrid and Dieter Schubert about Delft Blue, a book in the art serie for children in cooperation with the Gemeentemuseum Den Haag.Lin arrives on a big ship from far-off China. He’s come to… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,99