Stijn Vanderhaeghe - VDB De Biografie

In 2019 is het tien jaar geleden dat Frank Vandenbroucke, kortweg VDB, overleed in mysterieuze omstandigheden in Senegal. Zijn legende is al die jaren verder blijven leven.

Dit boek vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van VDB, een vertroeteld cafékind uit Ploegsteert dat uitgroeide tot de illustere Il Bimbo d'Oro ofte Het Gouden Jongetje. Zowel op als naast de koers-

fiets was hij een fenomeen dat tot de verbeelding sprak, en dat is vandaag nog altijd het geval. 'Ploegsteert' van Het Zesde Metaal staat niet voor niets al twee jaar op nummer één in de Belpop 100.

Voor het eerst verlenen Jean-Jacques Vandenbroucke en Chantal Vanruymbeke, de ouders van Frank, hun volledige medewerking aan een biografie over hun enige zoon, die ze bij leven al stilaan aan het verliezen waren. Nooit eerder werd9789492677389de steile opmars en jammerlijke ondergang van 's lands meest besproken coureur van de afgelopen kwarteeuw op een dergelijke manier gereconstrueerd. Hartverscheurend maar respectvol.

Met bijzondere aandacht voor VDB's opmerkelijke jeugdjaren en woelige beginperiode in het peloton, unieke getuigenissen van echte intimi en tientallen nooit eerder verschenen familiefoto's.

VDB, het verhaal dat er echt toe doet.


Het boek vdb de biografie van Stijn Vanderhaeghe is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Stijn Vanderhaeghe boeken - VDB De Biografie
ISBN 9789492677372
PAGINA’S 224
VERSCHENEN 29-03-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Kannibaal
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,95
Bestel

Andere boeken van Stijn Vanderhaeghe