Stijn Hiers - Cachaça. De adem van de tijger

Een smakelijke introductie in de geheimen van Braziliës vloeibare godendrank


Alhoewel cachaça bij ons nog een grote onbekende is, is het nochtans de op twee na meest gedestilleerde drank ter wereld. De productie ligt heel wat hoger dan die van veel bekendere destillaten zoals rum, gin of zelfs whisky. Maar zowat 99% van de cachaça verlaat Brazilië niet. En wie het wel kent, kent vaak slechts het gebruik ervan in caipirinhas of batidas, of nog erger: de treurnis van minderwaardige industriële cachaça.

Ze zijn er gek op, die Brazilianen. En kan je ze het kwalijk nemen? De geschiedenis van Brazilië en het Braziliaanse volk zijn nu eenmaal onlosmakelijk verbonden met cachaça. De Braziliaanse ziel is doorweekt van het edele destillaat. Het is een deel van het dagelijkse leven in het land, ook in het dagdagelijkse taalgebruik. Zo kennen de Brazilianen meer dan 2000 synoniemen voor cachaça. Van pinga en aguardente tot água-benta (heilig water) en champanha da tera. Maar het mooiste synoniem is nog steeds bafo-de-tigre. De adem van de tijger. Een term die zowel de kracht als de elegantie van het product weet te vatten.

Over Nederlandstalige boeken omtrent cachaça kunnen we kort zijn: ze bestaan niet. Dit boek vult die leemte nu op door u mee te nemen naar de Braziliaanse rietvelden en stokerijen, en u kennis te laten maken met dit edele destillaat. Laat het alvast een aanmoediging zijn om zélf op ontdekkingstocht te gaan, en u te laten verleiden door de allerbeste cachaças die - eindelijk! - stilaan hun weg naar Europa beginnen te vinden.


Het boek cachaça. de adem van de tijger van Stijn Hiers is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Stijn Hiers boeken - Cachaça. De adem van de tijger
ISBN 9789082108019
VERSCHENEN 07-02-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Lord of the Drams
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,00
Bestel