Stijn Bruers - Morele illusies

Waarom onze intuïties niet te vertrouwen zijn


Elke dag maken we keuzes die een invloed hebben op anderen. Maar vaak maken we spontane, onbewuste en systematische denkfouten waardoor onze keuzes niet in overeenstemming zijn met onze diepste morele waarden. Net zoals er optische illusies bestaan en onze zintuigen daarom niet altijd te vertrouwen zijn, zo bestaan er morele illusies en morele blinde vlekken waardoor ons moreel oordeelvermogen niet altijd te vertrouwen is.

Morele illusies zijn hardnekkige maar inconsistente morele intuïties. Ze zijn alomtegenwoordig, bijvoorbeeld in politieke debatten, maar kunnen erg schadelijke en zelfs dodelijke gevolgen hebben. Vandaar het belang om ook in de ethiek kritisch te denken. Dit boek biedt inzichten in belangrijke morele illusies en helpt ons zo bij het streven naar een meer betrouwbare, authentieke ethiek.


Het boek morele illusies van Stijn Bruers is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Stijn Bruers boeken - Morele illusies
ISBN 9789089245755
VERSCHENEN 21-09-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Houtekiet
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,99
Bestel

Andere boeken van Stijn Bruers

 • Stijn Bruers - Wil en willekeur
  Stijn Bruers - Wil en willekeur

  Je mag niet zomaar naar willekeur iets doen dat iemand anders niet wil. Maar wat mogen we dan wel doen en wat moeten we doen? Dat zijn de fundamentele vragen in de ethiek. Dit boek bevat een zoektocht naar universele ethische principes die zo weinig mogelijk willekeur bevatten en…

  Lees meer...
  19,95
 • Stijn Bruers - Weet wie je eet
  Stijn Bruers - Weet wie je eet

  Uitgangspunt: Hoe we samen onze waarden van tafel vegen en hoe we kunnen eten wat we echt willen. We hoeven immers geen vlees, geen dieren, geen dierlijke producten te eten. Het kan ook anders. Op een eigenzinnige en niet van humor gespeende wijze ontleedt en weerlegt Bruers alle…

  Lees meer...
  19,95