Stefano Mancuso - Plantenrevolutie

Hoe planten onze toekomst bepalen


Planten zijn, zoals wij in Briljant groen hebben gezien, buitengewoon resistent. Dankzij hun netwerken kunnen zij catastrofale gebeurtenissen overleven zonder hun functionaliteit te verliezen. Zij bezitten een uitzonderlijk aanpassingsvermogen en kunnen in extreme klimatologische omstandigheden leven. Ze absorberen vocht uit de lucht, kunnen zich vermommen om te ontkomen aan vijanden en bewegen zonder energie te verbruiken.

Mancuso laat op uiterst aanschouwelijke manier zien, dat dit vooral met hun lichaamsbouw te maken heeft. Planten produceren stoffen die ze gebruiken om het gedrag van dieren (bijvoorbeeld insecten) te manipuleren. Met hun verfijnde wortelstelsel, met worteltoppen die de omgeving verkennen, verwerken zij informatie en geven die door aan andere planten. Het zijn geavanceerde, ontwikkelde sociale organismen, en de onderzoekers waren keer op keer verbaasd over de ingenieuze strategieën die planten ontwikkelen om oplossingen te vinden voor veranderingen in hun leefwereld.

Planten zijn in hun basale structuur dermate geniaal, dat ze intussen toegepast worden als voorbeelden voor de robotisering van onze maatschappij. Als wij onze leefomgeving willen verbeteren en op ingrijpende veranderingen op onze planeet willen reageren, dan kan dat niet zonder ons te laten inspireren door de meest geavanceerde oplossingen uit de plantenwereld.


Het boek plantenrevolutie van Stefano Mancuso is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Stefano Mancuso boeken - Plantenrevolutie
ISBN 9789059367845
VERSCHENEN 06-06-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Cossee, Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,99
Bestel

Andere boeken van Stefano Mancuso