Stefan Ruysschaert - Vouchers - Schadevergoedingen - Waarborgen

Een btw-analyse


Dit boek behandelt een deel van de verborgen btw-wetgeving. Een voucher is een bon die een bepaalde waarde heeft voor de houder. De voucher kan gratis uitgedeeld worden (kortingbonnen) of verkocht worden (cadeaubonnen, "belevingsbox", prepaid telefoonkaart). Het is ook mogelijk om te sparen voor een voucher (via een puntensysteem of zegeltjes). Een voucher kan een fysieke verschijningsvorm hebben of digitaal zijn. Vouchers geven dus recht op een goed, een dienst, een korting op de prijs of een terugbetaling in verband met een levering van een goed of dienst. Maar wanneer is er btw verschuldigd in België? Over een schadevergoeding is geen btw verschuldigd, maar is het zo eenvoudig? Wat bij een inbetalinggeving? Ook de waarborgverplichtingen lijken op het eerste zicht buiten de btw te vallen maar hoe zit het precies met wettelijke waarborgverplichtingen en bijkomende waarborg tijdens en na de periode van de btw-belastingplicht? Het boek analyseert bijzondere topics die tot de verborgen btw-wetgeving kunnen gerekend worden en geeft een praktijkgerichte oplossing binnen een evolutief economisch kader.

Over de schrijver

Stefan Ruysschaert is werkzaam bij de FOD Financiën als Adviseur. Hij is docent btw en schrijver van talrijke bijdragen op fiscaal vlak in toonaangevende tijdschriften en boeken. Hij is o.a. redactielid van Fiscalnet en het Tijdschrift Huur. Hij doceert het vak btw aan de faculteit Economische Wetenschappen van de UGent en is gastdocent aan de Fiscale Hogeschool.


Het boek vouchers - schadevergoedingen - waarborgen van Stefan Ruysschaert is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Stefan Ruysschaert boeken - Vouchers - Schadevergoedingen - Waarborgen
ISBN 9789046609491
PAGINA’S 110
VERSCHENEN 06-09-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Maklu Uitgevers N.V.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,00
Bestel

Andere boeken van Stefan Ruysschaert