Stefan Ruysschaert - De Zorgsector en de BTW

De jongste jaren veranderde er veel in de zorgsector, ook op btw-vlak. Ziekenhuizen en andere zorgcentra verrichten niet alleen vrijgestelde handelingen inzake btw. In de praktijk gaat het om gemengde of gedeeltelijke btw-belastingplichtigen. Artsen en ziekenhuizen verrichten in de praktijk ook soms handelingen die buiten de rechtstreekse zorgverstrekkende (en vrijgestelde) activiteiten gaan. En dan kwam er de esthetische chirurgie die met btw diende te worden belast. In de relatie ziekenhuis - arts dienden nieuwe regels ingevoerd te worden.

Dit boek bespreekt de voor de zorgsector in de praktijk belangrijke materies. Er wordt gewerkt in aparte korte deeltjes waardoor de lezer onmiddellijk naar de voor hem relevante topic kan gaan.

Ook zelfstandige groeperingen van personen (kostendelende verenigingen) en de samenwerkingsverbanden tussen zorginstellingen komen aan bod. Ten slotte is de omzetting van de factureringsrichtlijn op de activiteiten van ziekenhuizen en andere zorgcentra ook in het boek verwerkt.

Over de schrijver

Stefan Ruysschaert heeft een economische en actuariële vooropleiding genoten (UGent en VUB). Hij is adviseur bij de Federale Overheidsdienst Financiën. Hij is schrijver van talrijke bijdragen op fiscaal vlak in toonaangevende tijdschriften en boeken. Hij is o.a. redactielid van Fiscalnet en het Tijdschrift Huur. Hij is professor aan de faculteit Economie van de UGent, vakgroep Accountancy, bedrijfsfinanciering en fiscaliteit waar hij het vak btw doceert, gastdocent aan de Fiscale hogeschool en (plaatsvervangend) lid van de stagecommissie van het BIBF.


Het boek de zorgsector en de btw van Stefan Ruysschaert is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 38,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Stefan Ruysschaert boeken - De Zorgsector en de BTW
ISBN 9789046609422
PAGINA’S 196
VERSCHENEN 19-07-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Maklu Uitgevers N.V.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
38,00
Bestel

Andere boeken van Stefan Ruysschaert