Stefan Ruysschaert - Sport en BTW

Hoe definieert men sport in het kader van de btw-vrijstellingen? Waarom kan voetbal vrijgesteld zijn en schaken niet? De sportsector is een zeer ruime sector met heel wat verschillende activiteiten. Ook de omvang en het budget van de sportverenigingen is zeer divers, van feitelijke verenigingen over vzw's tot nv's.

Dit boek geeft op praktische wijze een inzicht in de btw-facetten van de diverse activiteiten die sportverenigingen verrichten. Daar waar er vrijstellingen gelden, wordt de reikwijdte ervan geanalyseerd.

Het boek geeft ook een antwoord op vragen zoals: moet een sportvereniging een geregistreerde kassa houden, is er btw op de bijdrage van de sportclub aan zijn federatie, is er btw op gesponsorde kledij, ...

Over de schrijver

Stefan Ruysschaert heeft een economische en actuariële vooropleiding genoten (UGent en VUB). Hij is adviseur bij de Federale Overheidsdienst Financiën. Hij is schrijver van talrijke bijdragen op fiscaal vlak in toonaangevende tijdschriften en boeken. Hij is o.a. redactielid van Fiscalnet en het Tijdschrift Huur. Hij is professor aan de faculteit Economie van de UGent, vakgroep Accountancy, bedrijfsfinanciering en fiscaliteit waar hij het vak btw doceert, gastdocent aan de Fiscale hogeschool en (plaatsvervangend) lid van de stagecommissie van het BIBF.


Het boek sport en btw van Stefan Ruysschaert is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 35,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Stefan Ruysschaert boeken - Sport en BTW
ISBN 9789046609408
PAGINA’S 178
VERSCHENEN 10-08-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Maklu Uitgevers N.V.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
35,00
Bestel

Andere boeken van Stefan Ruysschaert