Stefan Ruysschaert - Sociale economie en BTW

De sociale economie wordt soms de economie met emotie genoemd. Sociale initiatieven houden echter niet noodzakelijk in dat er geen btw verschuldigd is. Wel bestaan er talrijke vrijstellingen inzake btw en kan in een aantal gevallen genoten worden van verlaagde btw-tarieven.

Een sociale economie verantwoordt door haar sociaal doel en maatschappelijk werk een uitzonderingspositie inzake btw. Wie sociaal zegt verwijst vaak naar erkenning door de bevoegde overheid en dan zitten we vaak in de sfeer van de vzw. De problematiek van de subsidies en zijn btw-facetten is dan niet veraf. Is er btw verschuldigd over de subsidies of niet?

Dit boek bevat een aantal topics die specifiek van belang zijn in de sociale economie in de brede zin van het woord: het gaat over de btw-analyse van initiatieven die de sociaal zwakkeren in onze maatschappij ondersteunen. Naast de sociale woningbouw, de hulp aan senioren en zwakkeren en tewerkstellingsinitiatieven gaat het ook over maatschappelijk verantwoorde vormen van ondernemen via een deeleconomie en circulaire economie.

Over de schrijver

Stefan Ruysschaert is werkzaam bij de Federale Overheidsdienst Financiën als Adviseur. Hij is docent btw en schrijver van talrijke bijdragen op fiscaal vlak in toonaangevende tijdschriften en boeken. Hij is o.a. redactielid van Fiscalnet en het Tijdschrift Huur. Hij doceert het vak btw aan de faculteit Economische Wetenschappen van de UGent en is gastdocent aan de Fiscale Hogeschool.


Het boek sociale economie en btw van Stefan Ruysschaert is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 50,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Stefan Ruysschaert boeken - Sociale economie en BTW
ISBN 9789046609248
PAGINA’S 154
VERSCHENEN 26-04-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Maklu Uitgevers N.V.
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
50,00
Bestel

Andere boeken van Stefan Ruysschaert