Stanneke Lunter - Geen pijn geen angst geen leven

De veerkracht voorbij


Stanneke Lunter (1961) is psychiater en moeder van 3 kinderen. Jitske, haar sprankelende en creatieve dochter, krijgt op zestienjarige leeftijd last van faalangst en somberheid, uitmondend in een diepe depressie. Ze verandert in een somber meisje met gebogen schouders en doffe blik. Er volgt een periode van opnames, zelfbeschadiging, suïcidaliteit, wachten op medicatie, tot Jitske zelf een einde aan haar leven maakt.

Stanneke beschrijft in deel 1 van dit boek op indringende wijze het leven van Jitske, en met name de laatst tien maanden, afgewisseld met reflecties op de gebeurtenissen.

In deel 2 blikt Stanneke als psychiater terug.

Jeugdpsychiater Jan Meerdinkveldboom draagt bij met een hoofdstuk over het belang en de complexiteit van diagnostiek bij jongeren en systeemtherapeut Ineke Rood peit in haar hoofdstuk voor het intensief betrekken van het gezinssysteem.

Stanneke Lunter schreef een onmisbaar boek voor hulpverleners, (huis)artsen, leraren en ouders. De illustraties in het boek zijn gemaakt door Jitske.

Na de zelfdoding van je kind liggen schuldgevoelens voor de hand, zeker als je zelf psychiater bent. Stanneke Lunter schuwt dit onderwerp niet en stelt zichzelf ter discussie. Een zeer waardevol boek voor hulpverleners in de GGZ en nabestaanden van jongeren die door suicide overlijden.

Prof. dr. Jos de Keijser


Het boek geen pijn geen angst geen leven van Stanneke Lunter is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 23,25 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Stanneke Lunter boeken - Geen pijn geen angst geen leven
ISBN 9789077179222
PAGINA’S 160
VERSCHENEN 06-04-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER In de Wolken
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
23,25
Bestel