Oorlog en verzet

 • Bonne ten Kate boeken
  Bonne ten Kate - Op Drift

  Deze novelle speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Drie kunstenaars ondernemen een gewaagde poging om een Joods gezin te bevrijden uit het Vélodrome d'Hiver in Parijs, waar het gevangen is gezet door de Duitsers. Gezamenlijk vluchten zij vervolgens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Onbekend Zeno boeken
  Onbekend Zeno - Arnhem 44

  In de maand september 2014 is het precies 70 jaar geleden dat de gewaagde geallieerde operatie Operatie Market Garden (17 - 25 september 1944) plaatsvond. Market Garden was de codenaam van de grootste militaire luchtlandingsoperatie aller tijden. Nederland… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Wilger van de Beek boeken
  Wilger van de Beek - De Mythe

  De dood van twee geallieerde piloten tijdens WO II krijgt dertig jaar na dato een lugubere wending. Tegenstanders van weleer slijpen hun messen voor de bloedige finale. Het duistere verleden van de dorpsnotabelen komt bovendrijven en leidt tot intriges,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Taco Veldstra boeken
  Taco Veldstra - Angstaanjagend mooi

  Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, heeft de dan twintigjarige Pier daar de eerste tijd niet zoveel last van. Zijn ouders drijven hotel-restaurant Wielzicht, even buiten Leeuwarden, en varen hun eigen koers wat de Duitse bezetter en de houding ten opzichte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Armand Hillaert boeken
  Armand Hillaert - Schmidt 2.5

  Noah moet de vijfenzeventigste herdenking van de landing in Normandië verslaan als reporter. Tijdens die opdracht komt hij vreemde verschijningen tegen die hem blijven achtervolgen tot hij het geheim ervan ontdekt.Volg de mannen van de 55ste van Utah Beach… (Harde kaft)

  Lees meer...
  18,00
 • Sven Hassel boeken
  Sven Hassel - Marsbataljon

  De oorlogsromans van Sven Hassel staan bekend om hun beeldende en realistische beschrijvingen van oorlogsgeweld. Nu in nieuwe editie: compleet en ongecensureerd. In Marsbataljon vertelt Sven Hassel het schrijnende verhaal van de soldaten die streden in Hitlers… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Sophia van Heeks boeken
  Sophia van Heeks - De oorlog bestond niet

  'Wat ik heb geleerd, is dat de Tweede Wereldoorlog een belangrijke les was voor bepaalde groep mensen. Die les is: liegen is overleven. Je moest de waarheid ontkennen, je anders voordoen dan je was, een andere persoonlijkheid aannemen, als dat je leven kon… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Samson Spin boeken
  Samson Spin - De Decorkinderen

  Hitler was omgeven door een stel mensen die niet de mooiste waren: Goering, Himmler en alle anderen. Ze had-den koppen als wolven, en waren dat ook. Hij besprak met de regisseurs van de UFA, zijn eigen filmdienst, hoe hij dit probleem zou kunnen omzeilen. ’U… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,45
 • Lody van de Kamp boeken
  Lody van de Kamp - Dubbelroman Weeskinderen & Oorlogstranen

  Oorlogstranen De Joodse Lucia wordt als klein meisje opgenomen door een rooms-katholiek gezin. Als ze na de oorlgo op zoek gaat naar haar identiteit en wortels doet ze een verrassende ontdekking. Weeskinderen Na het overlijden van zijn moeder gaat kleine… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Josua Ossendrijver boeken
  Josua Ossendrijver - Broos rood

  Treurende klaprozen, zo had ze het schilderij altijd enigszins gekscherend genoemd. Het schilderij dat als een rode draad door het leven van Will, Chaja en Arjan loopt. Ze kennen elkaar niet, hebben zelfs nooit van elkaar gehoord. Maar in korte tijd brengt het… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Willem Schippers boeken
  Willem Schippers - 46. Schippersserie Op de keien

  Op de grote machinefabriek Schieler & Van Trom werken Albert en Johan Wulmer. Als vuurwerker heeft Johan daar een zwaar beroep, dat hij echter door zijn grote kracht met gemakkelijkheid uitvoert. Met Trui Schaffel, de dochter van de magazijnmeester, krijgt hij… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Hugo Luijten boeken
  Hugo Luijten - Offer voor een verloren zaak

  Soldaat Heinrich Ohlenforst heeft zich aangemeld bij het Duitse leger omdat hij zijn leven in zijn geboortedorp niet meer zeker is. Zijn grote plan is om eervol terug te keren van het strijdveld als oorlogsheld, zodat zijn geliefde en hun kind een beter leven… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,99
 • Gerdien Nijland boeken
  Gerdien Nijland - Zonder jou

  Najaar 1946 – Julien bezoekt de vrouw van zijn overleden vriend Samuel. Zijn missie is eenvoudig: haar twee dagboeken brengen. In deze dagboeken heeft Samuel alle belevenissen opgetekend van hun omzwervingen tijdens de oorlog. Julien en Samuel hebben… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Mieke van den Berg, Dirk Idzinga boeken
  Mieke van den Berg, Dirk Idzinga - De sluier weggevallen

  Mieke van den Berg en Dirk Idzinga verdiepten zich in leven en werk van de ten onrechte vergeten en te weinig gewaardeerde dichteres Truus Gerhardt (1899-1960), oudere zus van Ida Gerhardt. Zij bestudeerden haar gedichten, en lazen haar brieven die zij… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Monique Hoolt boeken
  Monique Hoolt - Tamar

  Een vrouw stuift de hoek om, haar mantel wappert om haar benen, de sjaal om haar hals achtervolgt haar als een fladderende kraai. Ze kijkt over haar schouder en stopt. Met haar vuist bonst ze op iedere deur in de straat, met haar andere arm klemt ze een bundel… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Willem Schippers boeken
  Willem Schippers - 41. Schippersserie De speler en zijn gezin

  Udo Walstein valt vanuit het raam van zijn slaapkamer bij het kijken naar zijn sneeuwpop in de achtertuin. Hierdoor levenslang verminkt, wordt hij als kantoorklerk in het bedrijf van zijn vader te werk gesteld. Omdat zijn vader alleen niet in staat blijkt de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Jan Nitrauw boeken
  Jan Nitrauw - Het is oorlog jongen

  Zelf zegt de auteur over 'Het is oorlog jongen': "In 1995 bij de viering van 50 jaar bevrijding, publiceerde ik het boek 'Vertel mie oe verhaal' over gebeurtenissen uit de oorlogstijd in Wapenveld. Wat mij toen opviel, was dat de pubers van die tijd het ook… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Reinald Molenaar boeken
  Reinald Molenaar - Thuis zonder ramen

  Na een maandenlange evacuatie komt Michiel in mei 1945 weer thuis. Al snel merkt hij dat het daar niet meer is zoals voorheen. Stukje bij beetje ontrafelt hij een geheim dat zijn leven verder stempelt. Tien jaar later, als hij in Amsterdam geschiedenis gaat… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  12,95
 • Willem Schippers boeken
  Willem Schippers - 32. De vrijwilliger van 1830

  Wat baat het een mens, zo hij de gehele wereld ge­wint ... Albert Schinkels redt Karel Loderman uit een wak van "De Welle". Deze gebeurtenis zet het leven van de jonge schoolmeester op een nieuw spoor.Uit dankbaarheid voor de redding van hun zoon nodigen de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Willem Schippers boeken
  Willem Schippers - 40. Schippersserie Om de Hornkamp

  Op landgoed de Hornkamp in Oost-Gelderland woont de heer Bruckhorn. Hij heeft zijn zinnen erop gezet om "Mariënstein", een goedgebouwd huis in de bocht van de vijver, af te breken. Zodoende wil hij het park in haar oude staat herstellen. Het lukt hem echter… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Hettie de Jong boeken
  Hettie de Jong - Hij was de held. Hij die geen held wilde zijn

  Tijdens mijn jeugd vertelde mijn vader mij veel verhalen over gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aan het begin van de oorlog trouwde hij na ongeveer drie jaar verkering met mijn zwangere moeder. De economie draaide slecht, het aantal werklozen was… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,90
 • Pierre van den Heuvel boeken
  Pierre van den Heuvel - De verguisde helden

  Deze oorlogsroman beschrijft het wel en wee van drie Nederlandse soldaten uit het Brabantse Best. Dit in de aanloop naar en tijdens de Tweede Wereldoorlog. De roman is grotendeels gebaseerd op waargebeurde feiten. De rest komt van getuigenverklaringen en… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,50
 • Bea L. Nerden boeken
  Bea L. Nerden - Van de schaduw naar het licht

  Amsterdam, voorjaar 1942. Al twee jaar is de oorlog gaande. Duitsland heeft Nederland bezet en de eerste razzia's om de Joodse bevolking te deporteren vinden plaats. Bea is zeven jaar wanneer zij met haar vier jaar oudere zusje Mia 'uit logeren' gaat bij een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Ingrid van der Vlis boeken
  Ingrid van der Vlis - Doorgeven - Het verhaal van een Gronings verzetsgezin

  'Doorgeven' was de naam van een in Groningen verspreid blad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na het overlijden van Ina Knottnerus kwam uit haar bureautje een complete verzameling van deze illegale bladen tevoorschijn. Haar verloofde, Reint Dijkema, had tijdens… (Harde kaft)

  Lees meer...
  15,95
 • Ron van Hasselt boeken
  Ron van Hasselt - Afscheid in Malchow

  Bijna vergeten verhalen over gewone mensen die zich staande moesten houden in ongewone situaties rond de Tweede Wereldoorlog.Selma had zich een heel andere toekomst voorgesteld. Haar onbezorgde jeugd kwam abrupt tot een eind toen haar vader naar een strafkamp… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,50