Oorlog en verzet

 • Ger Koreman boeken
  Ger Koreman - Soldaat Navette meldt zich

  Een op feiten en waarschijnlijkheden gebaseerde oorlogsroman. Soldaat Navette vecht aan het front 1914-1918, raakt gekwetst en probeert via bezet België, door Nederland naar Engeland te vluchten om zich daar te laten behandelen. De trotse verhalen van de… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  20,95
 • Jaap Visser boeken
  Jaap Visser - Jantje Wartena

  Dit boek speelt in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog. Jantje, zoon van een dorpsdominee, groeit op in Wartena en beleeft samen met zijn vrienden spannende avonturen. Zijn ouders hebben een noodziekenhuis en misleiden de bezetter waar ze kunnen.… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,50
 • Jef Hermans boeken
  Jef Hermans - Operatie Lily

  December 1944, het einde van wereldoorlog twee is nabij. In een laatste offensief trachten de Duitse troepen een bres te slaan in de frontlinie van de geallieerden om Antwerpen, maar vooral de haven, te veroveren. Lily, een meisje uit Nijlen wordt verzocht een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  16,95
 • Taco Veldstra boeken
  Taco Veldstra - Angstaanjagend mooi

  Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, heeft de dan twintigjarige Pier daar de eerste tijd niet zoveel last van. Zijn ouders drijven hotel-restaurant Wielzicht, even buiten Leeuwarden, en varen hun eigen koers wat de Duitse bezetter en de houding ten opzichte… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Onbekend Zeno boeken
  Onbekend Zeno - Arnhem 44

  In de maand september 2014 is het precies 70 jaar geleden dat de gewaagde geallieerde operatie Operatie Market Garden (17 - 25 september 1944) plaatsvond. Market Garden was de codenaam van de grootste militaire luchtlandingsoperatie aller tijden. Nederland… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Bonne ten Kate boeken
  Bonne ten Kate - Op Drift

  Deze novelle speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Drie kunstenaars ondernemen een gewaagde poging om een Joods gezin te bevrijden uit het Vélodrome d'Hiver in Parijs, waar het gevangen is gezet door de Duitsers. Gezamenlijk vluchten zij vervolgens… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,90
 • Sven Hassel boeken
  Sven Hassel - Marsbataljon

  De oorlogsromans van Sven Hassel staan bekend om hun beeldende en realistische beschrijvingen van oorlogsgeweld. Nu in nieuwe editie: compleet en ongecensureerd. In Marsbataljon vertelt Sven Hassel het schrijnende verhaal van de soldaten die streden in Hitlers… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  18,95
 • Wilger van de Beek boeken
  Wilger van de Beek - De Mythe

  De dood van twee geallieerde piloten tijdens WO II krijgt dertig jaar na dato een lugubere wending. Tegenstanders van weleer slijpen hun messen voor de bloedige finale. Het duistere verleden van de dorpsnotabelen komt bovendrijven en leidt tot intriges,… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  19,95
 • Sophia van Heeks boeken
  Sophia van Heeks - De oorlog bestond niet

  'Wat ik heb geleerd, is dat de Tweede Wereldoorlog een belangrijke les was voor bepaalde groep mensen. Die les is: liegen is overleven. Je moest de waarheid ontkennen, je anders voordoen dan je was, een andere persoonlijkheid aannemen, als dat je leven kon… (Harde kaft)

  Lees meer...
  17,95
 • Lody van de Kamp boeken
  Lody van de Kamp - Dubbelroman Weeskinderen & Oorlogstranen

  Oorlogstranen De Joodse Lucia wordt als klein meisje opgenomen door een rooms-katholiek gezin. Als ze na de oorlgo op zoek gaat naar haar identiteit en wortels doet ze een verrassende ontdekking. Weeskinderen Na het overlijden van zijn moeder gaat kleine… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  10,00
 • Samson Spin boeken
  Samson Spin - De Decorkinderen

  Hitler was omgeven door een stel mensen die niet de mooiste waren: Goering, Himmler en alle anderen. Ze had-den koppen als wolven, en waren dat ook. Hij besprak met de regisseurs van de UFA, zijn eigen filmdienst, hoe hij dit probleem zou kunnen omzeilen. ’U… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  29,45
 • Michael Wood boeken
  Michael Wood - In de sporen van Alexander de Grote

  Alexander de Grote (356 - 323 v. Chr.) is een icoon in de geschiedenis van het Oosten en het Westen. Op zijn dertigste heerste hij over het grootste rijk dat ooit heeft bestaan. Hierin bracht hij de culturen van Griekenland , Egypte, Perzië en Voor-Indië… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  22,95
 • Bea L. Nerden boeken
  Bea L. Nerden - Van de schaduw naar het licht

  Amsterdam, voorjaar 1942. Al twee jaar is de oorlog gaande. Duitsland heeft Nederland bezet en de eerste razzia's om de Joodse bevolking te deporteren vinden plaats. Bea is zeven jaar wanneer zij met haar vier jaar oudere zusje Mia 'uit logeren' gaat bij een… (Zachte kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Willem Schippers boeken
  Willem Schippers - 5. De Zwerver

  Jan Nordens heeft een onrustige natuur. Hij kiest niet voor het hoveniersvak, zoals zijn vader, maar gaat in een grote fabriek werken, dicht bij zijn ouderlijke woning. Daar ontwikkelt hij zich als een bekwaam werkman.Maar Jan is ontevreden; hij wil meer van… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Willem Schippers boeken
  Willem Schippers - 9. Donar

  Niek Colmans ontfermt zich over een jonge herdershond, die zigeuners achter gelaten hadden. Ondanks bezwaren van zijn vader, mag hij toch de hond, die ze Donar noemen, houden. Niek vindt werk in een groot handelshuis in Amsterdam. Maar zijn inkomsten zijn niet… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Willem Schippers boeken
  Willem Schippers - 13. De Sluiker

  Andries de Gorter, handelaar in Veere, heeft samen met zijn broer Adriaan veel geld verdiend door Engelse waren Nederland binnen te smokkelen tijdens de Franse overheersing. Maar het beroep van smokkelaars, die ook wel sluikers genoemd werden, was een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Willem Schippers boeken
  Willem Schippers - 11. Frans Wikkers

  Frans Wikkers komt graag op Poelwijk. Op deze boerenhoeve trekt hij op met zijn vriend, Wiekert Galders. Met Rosien, de dochter van de rijke boer, kan hij het goed vinden. Maar als er liefde tussen Frans en Rosien komt, is hij vanwege het standsverschil niet… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Willem Schippers boeken
  Willem Schippers - 18. Strumpelkenshoef

  Jakob Knubbe woont in Noord-Brabant in de grensstreek met België. Misoogsten dwingen hem om op 'Strumpelkenshoef' bij Strumpele Gard om hulp aan te kloppen.Deze eigenaardige bewoner van het boerenlandhuis geeft hem een paard mee onder voorwaarde dat hij het… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Willem Schippers boeken
  Willem Schippers - 20. Het Veerhuis en de Rozendonk

  Dirk Hersdaal, de veerman, raakt na het overlijden van zijn godvrezende vrouw aan lager wal. Wanneer hij verslaafd raakt aan de drank, hertrouwt hij met Dinet Digna, zijn eerste liefde. Zijn enige dochter Rien vertrekt teleurgesteld naar Amsterdam.Rien… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Willem Schippers boeken
  Willem Schippers - 22. De visser van Nispenrode

  Arnold Stavenaar trekt in 1812 tegen de zin van zijn vader als vrijwilliger met het Franse leger van Napoleon mee naar Rusland. Net voor de Duitse grens maakt zijn legerafdeling kwartier in een dorpje. Wanneer sergeant Le Brun tegen de boer bij wie ze… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Willem Schippers boeken
  Willem Schippers - 26. Oog om oog

  Spaanse troepen zijn bij de Kennemerpoort van Alkmaar verslagen, maar het gevaar is nog niet geweken. Rolf Elbertz, een dappere Zeeuwse geus, waarschuwt zijn oom Arne Borgerz voor een mogelijke strooptocht door een Spaanse bende. Deze woont op Borgerzwijk, een… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Willem Schippers boeken
  Willem Schippers - 27. Wuildershoeve

  Na de diefstal van rode wijnappels uit de boomgaard van boer Wuilders door de kleermakerszoon Huib Witzer en zijn kameraden, komt Huib toch bij deze stugge boer in dienst.Bram van Wingen is echter een verkeerde vriend voor hem. Op de ijsbaan voert Bram Huib… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Willem Schippers boeken
  Willem Schippers - 31. Bouke Bijlertsma

  Schipper Bouke Bijlertsma vervoert stukgoed voor allerlei mensen in het dorp H., die hun vrachtje in de loop van de week bij hem thuis afleveren. Zijn vrouw en dochter Liesbet zijn hem lief. Wanneer Liesbet echter verkering krijgt met Evert van Kerven, de… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Willem Schippers boeken
  Willem Schippers - 28. Vreewalds molen

  Gijs Post keert als geridderde soldaat terug uit Nederlands-India. Wanneer hij merkt dat zijn zus Sanna door haar dronken man vreselijk mishandeld wordt, slaat hij hem bijna dood. Gijs moet ervoor in het gevangenhok boeten. Na zijn ontslag uit de gevangenis… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95
 • Willem Schippers boeken
  Willem Schippers - 7. Klavervier, W. Schippers

  De rijke boer van Klavervier, Rokus Groskamp, wil dat zijn dochter Marie huwt met een rijke boerenzoon. Als schoonzoon heeft hij de driftige Bart Brakkers van de Klittenhof op het oog.Marie kiest echter voor Albert van Limmen, de opzichter van de nieuwe… (Harde kaft)

  Lees meer...
  13,95