Søren Kierkegaard - Kierkegaard, Voorwoorden, De crisis en een crisis in het leven van een actrice, De heer Phister als kapitein Scipio

In 1844 publiceerde Kierkegaard, alias Nicolaus Notabene, samen met 'Het begrip angst' een verzameling van acht voorwoorden tot onbestaande boeken, voorafgegaan door een voorwoord. In die voorwoorden richt de schrijver zijn pijlen hoofdzakelijk op de Deense cultuurpaus Johan Ludvig Heiberg. De Deense denker en cultuurcriticus Georg Brandes, tevens Kierkegaards eerste biograaf, beschouwt het boekje als "één van de leukste en geestigste onder alle kleine plagerige boeken die ooit in het Deens geschreven zijn". Maar nog meer vormt 'Voorwoorden' in de geschiedenis van de wijsbegeerte een uniek werk dat het postmoderne denken in de tijd vooruit is gebleken.

Naast 'Voorwoorden' bevat dit boek twee kortere teksten met het theater en de acteerkunst als onderwerp. Net als in 'Voorwoorden' vegen Kierkegaards pseudoniemen ook hier de vloer aan met de gangbare kunstkritieken en dagbladrecensies.


Het boek kierkegaard, voorwoorden, de crisis en een crisis in het leven van een actrice, de heer phister als kapitein scipio van Søren Kierkegaard is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 27,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Søren Kierkegaard boeken - Kierkegaard, Voorwoorden, De crisis en een crisis in het leven van een actrice, De heer Phister als kapitein Scipio
ISBN 9789463401302
PAGINA’S 216
VERSCHENEN 25-04-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Damon VOF
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
27,90
Bestel

Andere boeken van Søren Kierkegaard