Sophie Willems - Er zijn geen paarden in Brussel

Vluchtelingverhalen


'Er circuleren geruchten over jonge mannen als ik die loodgieter worden en toch worden teruggestuurd. Loodgieter worden is dus geen oplossing. En er zijn geen paarden in Brussel, dus galoppeer ik door de straten gehurkt over mijn pruttelende pizzabrommer. Maar de zotste dromen denderen door mijn brein. Moet ik een handel opzetten in vliegende tapijten? Fijngemaasde zachte truien in vele kleuren verpatsen? Antiquiteiten uit oude bazaars opkopen? Tv-kok worden met unieke pikante Afghaanse gerechten?'

Ze heten Svetlana, Teliwel, Nozizwe, Zaki, Abdulkarim en Mohammed. Ze komen van 't Zuiden; van Zimbabwe, Afghanistan en Somalië, maar evengoed van Rusland. Ze ontvluchtten hun thuisland voor oorlog, vervolging en geweld, en willen een nieuw leven in België. Men noemt hen asielzoekers maar het zijn net mensen. In korte verhalen geven schrijvers Rodaan Al Galidi, Rachida Lamrabet, Bart Demyttenaere, Pat Van Beirs, Do Van Ranst en Michael De Cock hun een stem en een gezicht. Literaire non-fictie van de bovenste plank.

Met een voorwoord van Els Keytsman, directeur van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.


Het boek er zijn geen paarden in brussel van Sophie Willems is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 9,00 excl. verzendkosten.


Sophie Willems boeken - Er zijn geen paarden in Brussel
ISBN 9789462670587
VERSCHENEN 07-10-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Epo
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
  9,00
Bestel