Simon Polinder, Bart Cusveller - Christelijke zorg

Professional, praktijk en organisatie


Al eeuwenlang zetten christenen zich in voor naasten die zorg nodig hebben. Veel zorginstellingen in Nederland zijn hiervan het gevolg. Voor veel mensen is het christelijke karakter van de zorg echter niet meer vanzelfsprekend. Dat kan ertoe leiden dat de christelijke afkomst en bezieling van de zorg geen aandacht meer krijgen. In sommige gevallen wordt het dan een museumstuk: je kijkt er naar, maar het is iets van vroeger. De auteurs denken dat het ook anders kan. Zij reiken daarvoor bouwstenen aan voor zowel professionals, de zorgpraktijk als organisatie. Het gaat dan over bezieling en roeping, onderscheidingsvermogen, heelheid in gebrokenheid, zorgzaamheid en institutioneel burgerschap.

Simon Polinder is associate lector Christelijke Professie aan de Christelijke Hogeschool Ede, mede namens Lelie zorggroep.

Bart Cusveller is docent en onderzoeker zorgethiek. Hij is verbonden aan de opleiding Bachelor of nursing en het lectoraat Zorg en Zingeving van hogeschool Viaa in Zwolle.


Het boek christelijke zorg van Simon Polinder, Bart Cusveller is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Simon Polinder, Bart Cusveller boeken - Christelijke zorg
ISBN 9789088972232
PAGINA’S 152
VERSCHENEN 19-04-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Groen
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,95
Bestel