Siebren Nachtergaele, Didier Reynaert, Hildegard Gobeyn, Nadine de Stercke, Rudi Roose - Sociaal werk en mensenrechten

Mensenrechten staan vandaag steeds vaker ter discussie. Ze moeten opboksen tegen maatschappelijke tendensen zoals de afbouw van de verzorgingsstaat, de voorwaardelijkheid van sociale grondrechten, zelfverantwoordelijkheid of vermarkting.

Diezelfde mensenrechten zijn echter een fundamentele bouwsteen voor het sociaal werk. Ondanks het belang van het thema voor het werkveld is er weinig inzicht in de manier waarop grondrechten vorm geven aan het sociaal werk. Er is ook weinig degelijk en praktijkgericht leermateriaal voor studenten en praktijkwerkers. Dit boek dicht de leemte.

Sociaal werk en mensenrechten laat zien hoe mensenrechten doorwerken in het sociaal werk. Het reikt een handelingskader aan met handvatten om mensenrechten als hefboom voor sociaal werk in de praktijk om te zetten. Het boek bevat bovendien interviews, observaties en inspirerende, innoverende projecten.

De inzichten in dit leerboek zijn gebaseerd op twee jaar praktijkgericht onderzoek, uitgevoerd door de vakgroep sociaal werk van Hogeschool Gent, i.s.m. met de vakgroep sociaal werk en sociale pedagogiek van Universiteit Gent en Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen. Schreven mee aan dit boek: Siebren Nachtergaele, Didier Reynaert, Hildegard Gobeyn, Nadine De Stercke en Rudi Roose.


Het boek sociaal werk en mensenrechten van Siebren Nachtergaele, Didier Reynaert, Hildegard Gobeyn, Nadine de Stercke, Rudi Roose is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 23,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Siebren Nachtergaele, Didier Reynaert, Hildegard Gobeyn, Nadine de Stercke, Rudi Roose boeken - Sociaal werk en mensenrechten
ISBN 9789463441247
VERSCHENEN 02-11-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Acco
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
23,50
Bestel