Sheila van Berkel, Kirsten Buist - Broertjes & zusjes

Zo stimuleer je een warme band tussen je kinderen


Het is misschien wel de meest unieke relatie die er bestaat: die tussen broers en zussen. Niet alleen is het de langst durende relatie, hij is ook onvoorwaardelijk. Een hechte band tussen broers en zussen heeft positieve gevolgen die de rest van het leven merkbaar zijn. Niet vreemd dus dat je als ouder niets liever wil dan dat je kinderen een fijne, warme band met elkaar ontwikkelen. Maar ja, kun je daar eigenlijk wel invloed op uitoefenen? Jazeker!

Voor veel ouders is de overgang van één naar twee kinderen een behoorlijke uitdaging. In dit boek lees je allereerst hoe je deze overgang zo soepel mogelijk kunt laten verlopen. Wat kun je verwachten, waar moet je op letten en wat kun je zelf doen om vanaf het vroegste begin een goede relatie tussen je kinderen te stimuleren? Daarnaast lees hoe de broer/zus-relatie zich ontwikkelt. Op een toegankelijke, luchtige manier wordt de wetenschappelijke kennis over de band tussen broertjes en zusjes inzichtelijk gemaakt.

Na het lezen van dit boek weet je als ouder een stuk meer over de relatie tussen de persoontjes die je het meest lief zijn. En niet geheel onbelangrijk: hoe jij die relatie positief kunt beïnvloeden.

Over de auteurs

Dr. Sheila van Berkel is orthopedagoog, gepromoveerd op onderzoek naar hoe broertjes en zusjes elkaars sociaal-emotionele ontwikkeling in de jonge kindertijd beïnvloeden en moeder van een dochter. Sinds haar promotie werkt ze bij de Universiteit Leiden, waar ze onderzoek doet naar interacties tussen broers en zussen en de effecten hiervan op de ontwikkeling van kinderen.

Dr. Kirsten Buist is ontwikkelingspsychologe, gepromoveerd op onderzoek naar gezinsrelaties en probleemgedrag en bovendien moeder van een zoon en een dochter. Sinds 2004 werkt ze bij de Universiteit Utrecht, waar ze onderzoek doet naar broer/zus-relaties en het effect hiervan op de ontwikkeling van kinderen en jongeren.


Het boek broertjes & zusjes van Sheila van Berkel, Kirsten Buist is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Sheila van Berkel, Kirsten Buist boeken - Broertjes & zusjes
ISBN 9789082283617
PAGINA’S 106
VERSCHENEN 08-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Why's
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,95
Bestel