Shaun Allison, Andy Tharby - Elke les telt

6 principes voor effectief leren en lesgeven


Wat maakt jou een goede leraar? Hoe maak jij het verschil met jouw les?

In dit boek beschrijven Shaun Allison en Andy Tharby helder en stapsgewijs zes belangrijke basisprincipes voor een goede les:

1. Uitdaging: daag leerlingen uit en heb hoge verwachtingen.

2. Uitleg: verhelder de lesstof en maak deze concreet.

3. Voordoen: laat zien hoe jij de lesstof en eventuele problemen aanpakt.

4. Oefening: laat leerlingen vaak oefenen, zodat ze zelfstandig kunnen toepassen wat jij hun leert.

5. Feedback: vertel leerlingen hoe ze het doen, aan welke doelen ze werken en hoe ze deze bereiken. Benut hun feedback om jouw onderwijs te verbeteren.

6. Vragen: stel vragen om na te gaan of leerlingen de lesstof begrepen hebben en om hen dieper over de stof te laten nadenken.

Bij de principes - die alle gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek - krijgt de lezer vele praktische, effectieve strategieën om direct mee aan de slag te gaan. Dit maakt het boek een complete toolkit, die leraren helpt ervoor te zorgen dat elke les telt. Voor schoolleiders is er bovendien een hoofdstuk over de implementatie van de principes in de gehele school.

Werken met de zes basisprincipes maakt dat je werkt aan een cultuur van ontwikkeling en groei, niet alleen in jouw klas, maar in de gehele school.


Het boek elke les telt van Shaun Allison, Andy Tharby is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Shaun Allison, Andy Tharby boeken - Elke les telt
ISBN 9789492525260
VERSCHENEN 06-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Pica
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,95
Bestel