Saskia Klomps, Menno van Hasselt, Wijnand Gijzen - Zo werken wij!

Teambrede afspraken over didactische strategieën in het basisonderwijs


Geen enkele methode sluit optimaal aan bij een hele schoolbevolking, een totale groep of iedere individuele leerling. Wie denkt beter passend onderwijs te kunnen geven door dan maar de methode aan de kant te zetten, gooit ook de didactische houvast weg. Met alle gevolgen van dien. Minder ingrijpend is het om losser met de methode om te gaan.

Dit betekent echter wel dat je twee zaken moet borgen; wat je de leerlingen aanleert, en hoe je hun dat aanleert. Het eerste verwijst naar de cruciale leerdoelen, het tweede naar de didactische strategie. Over dit laatste gaat deze uitgave. Die bevat de meest voorkomende didactische strategieën voor acht vakgebieden in de basisschool, aangevuld met voorbeelden van hoe je kunt intensiveren of verrijken.

De didactische strategieën in deze handige uitgave kun je gebruiken bij gesprekken met je collega’s, om te komen tot teambrede afspraken over hoe alle leerlingen in jouw school de nodige kennis en vaardigheden gaan verwerven.


Het boek zo werken wij! van Saskia Klomps, Menno van Hasselt, Wijnand Gijzen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Saskia Klomps, Menno van Hasselt, Wijnand Gijzen boeken - Zo werken wij!
ISBN 9789492525727
PAGINA’S 68
VERSCHENEN 08-07-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Pica
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,95
Bestel