Sanne Blauw - Het bestverkochte boek ooit (met deze titel)

Hoe cijfers ons leiden, verleiden en misleiden


Van rapportcijfers tot je pensioenleeftijd, van het weerbericht tot verkiezingsuitslagen: overal bepalen cijfers hoe ons leven eruitziet. Met dit boek wil Sanne Blauw cijfers weer op hun plek zetten.

‘Onmisbaar voor wie weleens cijfers tegenkomt - voor iedereen dus,’ aldus Ionica Smeets, hoogleraar wetenschapscommunicatie.

Van gezondheidsnieuws tot je pensioenleeftijd, van het weerbericht tot de verkiezingsuitslagen: overal bepalen cijfers hoe ons leven eruitziet.

Maar meten is mensenwerk, dus cijfers zijn niet waardenvrij. Dat lijken mensen uit de politiek, bedrijven, media maar al te vaak te vergeten - of juist in te zetten voor eigen gewin.

En wij, cijferconsumenten, zijn ook niet onschuldig. We laten ons maar al te graag verleiden als de cijfers zeggen wat we willen geloven.

Daarom schreef journalist en econometrist Sanne Blauw Het bestverkochte boek ooit (met deze titel).

Met dit boek wil ze cijfers weer op hun plek zetten. Niet op een voetstuk, niet bij het vuilnis, maar waar ze horen: naast de woorden.


Het boek het bestverkochte boek ooit (met deze titel) van Sanne Blauw is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Sanne Blauw boeken - Het bestverkochte boek ooit (met deze titel)
ISBN 9789082821642
PAGINA’S 208
VERSCHENEN 31-10-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER De Correspondent BV
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,00
Bestel

Andere boeken van Sanne Blauw