Sanderijn Cels, Jorrit de Jong, Martijn Groenleer - Gezocht: Pioniers

Strategische samenwerking in de strijd tegen ondermijnende misdaad


Illegale wietplantages, mensenhandel, XTC-labs, grootschalige fraude - de georganiseerde criminaliteit grijpt om zich heen in Nederland. Bestuurders worden geïntimideerd, ondernemers worden medeplichtig gemaakt en kwetsbare burgers worden uitgebuit. De maatschappij wordt ondermijnd. Politie en justitie kunnen het probleem niet alleen aan. Conventionele methoden van opsporing en vervolging schieten te kort. Daarom zoeken medewerkers van de Nationale Politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en gemeenten naar strategische en innovatieve manieren om criminaliteit te bestrijden. Op tal van plekken in het land werken deze pioniers samen om criminelen te raken waar ze het meest kwetsbaar zijn.

Maar pionieren in de publieke sector is niet eenvoudig. Hoe agendeer je bijvoorbeeld problemen die onzichtbaar en ongrijpbaar zijn? Hoe formuleer je gezamenlijke doelen, terwijl de betrokken partijen allemaal hun eigen belangen en prioriteiten hebben? Hoe krijg je toestemming voor het testen van een nieuwe aanpak waarvan het succes niet gegarandeerd is? Hoe regel je capaciteit in tijden van schaarste? En hoe weet je of een nieuwe aanpak succesvol is wanneer effecten moeilijk meetbaar zijn?

Dit boek analyseert dergelijke strategische uitdagingen en introduceert inzichten uit de bestuurskunde en de organisatie- en managementwetenschappen om daar effectief mee om te gaan. Het bevat tientallen concrete casus uit de praktijk en handzame kaders met vragen en tips. Het is geschreven voor innovatieve professionals en managers in de publieke sector in het algemeen - en voor hen die werkzaam zijn in de veiligheids- en justitieketen in het bijzonder.


Het boek gezocht: pioniers van Sanderijn Cels, Jorrit de Jong, Martijn Groenleer is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 26,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Sanderijn Cels, Jorrit de Jong, Martijn Groenleer boeken - Gezocht: Pioniers
ISBN 9789462367524
VERSCHENEN 12-05-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Boom bestuurskunde
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
26,00
Bestel

Andere boeken van Sanderijn Cels, Jorrit de Jong, Martijn Groenleer