Sander Klous, Nart Wielaard - Vertrouwen in de slimme samenleving

Wat het betekent als we alles modulair, agile en decentraal gaan inrichten


Sander Klous en Nart Wielaard gaan na het baanbrekende ‘Wij zijn big data’ nog in hun nieuwe boek ‘Vertrouwen in de slimme samenleving’. Hoe kunnen wij als samenleving omgaan met de grootste uitdaging van deze tijd: grip houden op onze steeds complexer wordende wereld?

De slimme samenleving is geweldig: algoritmes helpen om ons leven aangenamer of efficiënter te maken. Denk aan zelfrijdende auto’s of software die een dokter ondersteunt om betere diagnoses te stellen. Tegelijkertijd lopen we tegen grenzen aan: de complexiteit is groter dan ooit en er ontstaan ethische dilemma’s nu machines steeds meer invloed krijgen.

Daarmee komen nieuwe vragen op: wordt slim en zorgvuldig informatiebeheer de ‘make or break factor’? Kunnen we algoritmes – en de bedrijven die ze toepassen – wel vertrouwen? Hoe kunnen organisaties succesvol omgaan met de ongekende complexiteit? Hoe zorgen we voor goed toezicht op die slimme samenleving?

Klous en Wielaard laten zien dat we een nieuwe blik op deze vragen nodig hebben. Hun advies is om de ‘bumpy ride to the future’ met vertrouwen in te richten: Modulair, Agile en Decentraal. Wie eenmaal met deze bril naar zijn omgeving kijkt, krijgt grip op een snel veranderende wereld.

‘Eindelijk een boek dat helder en goed onderbouwd duidelijk maakt welke invloed algoritmes hebben op de maatschappij en hoe organisaties daarmee om kunnen gaan.’ – Prof. dr. Marc Salomon, decaan Amsterdam Business School


Het boek vertrouwen in de slimme samenleving van Sander Klous, Nart Wielaard is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 23,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Sander Klous, Nart Wielaard boeken - Vertrouwen in de slimme samenleving
ISBN 9789047011293
PAGINA’S 208
VERSCHENEN 01-12-2017
DRUK 4e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Business Contact
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
23,99
Bestel

Andere boeken van Sander Klous, Nart Wielaard