Samuel Butler - De weg van vlees

De roman neemt een aanvang 3 generaties voor de geboorte van de hoofdpersoon Ernest Pontifex, bij overgrootvader John. Diens enige zoon George kan goed leren en wordt op zijn vijftiende ingelijfd bij de religieuze uitgeverij van een oom in Londen, waar hij zich als gewiekst zakenman ontpopt en later alles erft. George's jongste zoon Theobald, het tegendeel van een veelbelovende zakenman, moet dan maar dominee worden, vooraf te gaan door het behalen van een doctorstitel aan Cambridge. Datzelfde lot wacht Theobalds oudste zoon Ernest, die vanaf de wieg gebukt gaat onder een agressieve, verbitterde maar buiten de deur o zo rechtschapen vader. In deze geschiedenis, verteld door de peetvader van de held, worden de bedenkelijke motieven, uitingen en gedragingen van de meeste betrokkenen met bijtende spot neergezet, opgeluisterd door hilarische innerlijke monologen.

De roman The Way of All Flesh werd in 1998 door de grote Amerikaanse uitgever Modern Library gerangschikt als twaalfde op de lijst van 100 beste Engelstalige romans van de 20ste eeuw.

'Butler is een meester in het redeneren en drogredeneren.' (...) 'De taal zelf, in een kraakheldere vertaling van Nele Ysebaert, springt steeds boven alles uit.' - de Volkskrant *****

'Informeel, ironisch, bijtend brutaal - een stijl die compleet tot zijn recht komt in de trefzekere vertaling van Nele Ysebaert. [...] Een roman over Victoriaanse hypocrisie, vond men, maar er worden veel meer essentiële zaken aan de orde gesteld.' - NRC Handelsblad ****Samuel Butler boeken - De weg van vlees

Dit boek betreft een E-book. U heeft een E-book reader nodig om dit boek te kunnen lezen. Klik hier voor informatie over e-books.

Dit E-book mag niet worden gekopieerd. Dit E-book mag niet worden geprint. Dit E-book kan niet worden voorgelezen.
ISBN 9789028280724
VERSCHENEN 07-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING E-book
FORMAAT EPUB met Adobe DRM
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Van Oorschot
LEVERING direct te downloaden
  9,99
Bestel

Andere boeken van Samuel Butler