Samira Bouchibti - De islam, de moslims en ik

'De islam, de moslims en ik' is een openhartig boek, waarin Samira Bouchibti op fascinerende en intieme wijze vertelt over haar jeugd als Marokkaanse immigrant in Nederland en over het leven van haar ouders hier en in Marokko. In het verlengde van deze autobiografische schetsen trekt Samira van leer tegen misstanden binnen de Marokkaanse gemeenschap in Nederland.

Ze heeft zich onder andere als parlementariër ingezet voor de Nederlandse democratie. Voor zover bepaalde tradities botsen met de waarden van de westerse rechtsstaat, roept ze haar geloofsgenoten op hun levensstijl te vernieuwen, te herijken. Samira maakt zich sterk voor een 'duurzame' islam.

Samira Bouchibti, in 1970 geboren in het Marokkaanse Fez, groeide op in Haarlem en maakte onder de naam Samira Abbos carrière als journalist, columnist, programmamaker en debatleider. Van 2006 tot 2010 was ze Tweede Kamerlid voor de PvdA met onder andere jeugdbeleid in haar portefeuille. Haar diep religieuze moeder is haar grote inspiratiebron. Ze woont met haar partner Markus in Amsterdam. 'De islam, de moslims en ik' is Samira's tweede boek.


Het boek de islam, de moslims en ik van Samira Bouchibti is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 16,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Samira Bouchibti boeken - De islam, de moslims en ik
ISBN 9789049026073
VERSCHENEN 25-04-2012
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Van Praag
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
16,95
Bestel