S.Y.Th. Meijer, N. van Tiggele-van der Velde, N. Vloemans, J.H. Wansink - Zicht op toezicht in de verzekeringssector

De distributie van verzekeringen staat in dit boek centraal. Door ingrijpende maatregelen in de Wet op het financieel toezicht (in het bijzonder het verbod op (bonus)provisie) moeten de spelers die een rol spelen bij de distributie van verzekeringen, nu duidelijk maken wie welke werkzaamheden voor wie verricht, op welke basis werkzaamheden worden verricht en op welke wijze zij worden beloond. Dit boek geeft een overzicht van de rollen van de verschillende spelers op het veld van distributie en doet dit zowel vanuit het publiekrecht (de Wet op het financieel toezicht) als het privaatrecht (het Burgerlijk Wetboek). Aan de orde komen de begrippen 'aanbieden', 'adviseren' en 'bemiddelen' en rolbeschrijvingen van de verzekeraar als direct writer, de gevolmachtigde agent, de beursmakelaar en de assurantietussenpersoon. Vervolgens staan onderwerpen centraal die voor alle spelers van belang zijn zoals: beloning, het begrip 'portefeuille' en toezicht op de distributie door de AFM en prudentieel toezicht door DNB.


Het boek zicht op toezicht in de verzekeringssector van S.Y.Th. Meijer, N. van Tiggele-van der Velde, N. Vloemans, J.H. Wansink is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 65,75 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


S.Y.Th. Meijer, N. van Tiggele-van der Velde, N. Vloemans, J.H. Wansink boeken - Zicht op toezicht in de verzekeringssector
ISBN 9789013139532
VERSCHENEN 23-12-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Wolters Kluwer Nederland B.V.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
65,75
Bestel