S.J.M. van Vlimmeren, Tom van Vlimmeren - Management & organisatie in balans havo/vwo

Aanvulling voor basiskennis ondernemerschap (BKO)


Ondernemen is meer dan handelen of uitoefenen van een vak. Ondernemen is vooral kiezen, zowel vóór de start van een onderneming als daarna.

Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een markt, de producten, de prijsbepaling, de inzet van media, de manier van verkoop en levering, personeel in dienst nemen of werk uitbesteden?

Bij het maken van een keuze is kennis behulpzaam. De keuzes vallen voor een groot deel binnen een wettelijk raamwerk. Denk aan de keuze voor een rechtsvorm en daarmee samenhangend de aansprakelijkheid, wat een ondernemer moet doen met klanten die niet betalen, de regels om een factuur op te stellen, de handel met het buitenland, de diverse belastingen waarmee een onderneming te maken krijgt.

Ook een gedegen onderzoek naar de financiële haalbaarheid is van belang. Bij ondernemen spelen veel aspecten een rol. Deze aanvulling geeft samen met M&O in Balans wel een brede kennismaking met de meest voorkomende facetten van ondernemerschap.

Dit boek is dan ook geschikt voor gebruikers van M&O in Balans die meer willen weten over ondernemerschap.

Bij het schrijven hebben we ons laten leiden door een aantal uitgangspunten:

- Geen overlapping met de stof in M&O in Balans, wel een korte herhaling via de begrippenlijsten en alle opgaven.

- In combinatie met M&O in Balans de volledige stof bieden voor kandidaten die deelnemen aan het examen Basiskennis Ondernemerschap.

- Een praktijkgerichte benadering die mede is gebaseerd op meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van (startende) ondernemers.

Bij het boek hoort de methodewebsite www.ondernemerschapinbalans.nl. Deze gebruiken we om aanvullende en actuele informatie op te plaatsen.

Onder andere vanwege de beschikbaarheid van een antwoordenboek (ISBN 9789491653780) is dit boekje prima geschikt voor zelfstudie.


Het boek management & organisatie in balans havo/vwo van S.J.M. van Vlimmeren, Tom van Vlimmeren is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 16,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


S.J.M. van Vlimmeren, Tom van Vlimmeren boeken - Management & organisatie in balans havo/vwo
ISBN 9789491653766
PAGINA’S 104
VERSCHENEN 28-02-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Van Vlimmeren B.V.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
16,50
Bestel

Andere boeken van S.J.M. van Vlimmeren, Tom van Vlimmeren