Ruud van Mil - Brabantse Sprokkels

Jachtverhalen uit de Staatse Bossen


In tijdloze vertellingen weet Ruud het wezen van de jacht bloot te leggen. In fascinerende, prachtig door Tammo Lukkien geïllustreerde verhalen volgen we het wel en wee van de leden van een jachtcombinatie gedurende het jachtjaar, tijdens een winterse kleinwildjacht of een zomerse aanzit op de bok. Met trefzekere zinnen weet de schrijver de stemming van een voorjaarsochtend in het veld op te roepen, de sfeer tijdens een winterse drijfjacht of de wanhoop die een jager bevangt bij een vermeend slecht schot. Maar ook laat hij de lezer grinniken om de droge humor van de Knoest.

Ruud van Mil publiceerde in 1987 zijn eerste boek waarin hij zijn eigen jachtgeschiedenis vastlegde. Van de jachtopvoeding door zijn vader tot het aantreden van zijn zoon en diens eerste schreden op het jachtpad. Inmiddels is ook één van zijn kleinzoons na het behalen van zijn jachtexamen deelgenoot in de combinatie geworden. Gedrieën beheren zij een klein jachtveld waar zijn grootvader in 1947 begon.


Het boek brabantse sprokkels van Ruud van Mil is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Ruud van Mil boeken - Brabantse Sprokkels
ISBN 9789492108098
PAGINA’S 152
VERSCHENEN 21-12-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij Hermans
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel