Rudolf Steiner - Spiritualiteit en pathologie

Een cursus voor artsen en priesters


In Spiritualiteit en pathologie spreekt Rudolf Steiner onder meer over de overeenkomsten en verschillen tussen 'heiligen'en 'dwazen'. Zo volgt hij de mystieke stadia van de bekende mystica Theresia van Avila en vergelijkt die met specifieke pathologische ontwikkelingen. Waar het ene gepaard gaat met een verruiming van het bewustzijn en de mogelijkheid op wonderbaarlijke wijze zieken te genezen, wordt het andere juist begeleid door een bewustzijnsverlaging.

Oorspronkelijk gehouden voor artsen en priesters behandelen de voordrachten ook onderwerpen als het wezen van therapie en van de cultus en de geneeskrachtige werking van de sacramenten. In de visie van Rudolf Steiener is genezen gelijk te stellen aan een religieuze handeling. Origineel is hoe Steiner hier vanuit steeds nieuwe invalshoeken de intieme verwevenheid van lichamelijke, psychische en geestelijke processen beschrijft.


Het boek spiritualiteit en pathologie van Rudolf Steiner is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Rudolf Steiner boeken - Spiritualiteit en pathologie
ISBN 9789060385999
VERSCHENEN 04-08-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Christofoor, Uitgeverij
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,50
Bestel

Andere boeken van Rudolf Steiner