Rudolf Kampers, Jan Ewout Ruiter - Filosoferen aan de keukentafel

Recepten voor een goed gesprek


Wat is geluk? Werkt straf? Wie ben je online?

Een filosofisch gesprek is interessant en verrijkend. Je onderzoekt samen een betekenisvolle vraag. Maar waar begin je en hoe pak je het aan?

Filosoferen aan de keukentafel staat vol praktische tips om filosofische gesprekken te voeren. Het boek gaat in op vragen als: hoe voer je een dialoog en hoe voorkom je een discussie? Hoe boek je voortgang? Wat is een geschikte onderzoeksvraag? De lezer krijgt tips om vanuit uiteenlopende, alledaagse onderwerpen een goed gesprek op gang te brengen. Filosoferen is goed voor iedereen, maar is vooral heel erg leuk.

Rudolf Kampers (1971) en Jan Ewout Ruiter (1960) besturen Stichting Leren Filosoferen (SLF). Rudolf Kampers studeerde economie en filosofie en is docent filosofie aan het Gymnasium Felisenum in Velsen-Zuid. Jan Ewout Ruiter studeerde politicologie en filosofie, produceerde films en is communicatieadviseur.

Het doel van SLF is het bevorderen van filosofische gespreksvoering. De auteurs voeren filosofische gesprekken en trainen mensen in het leiden van die gesprekken. Ze werken volgens de socratische methode.

Nieuwwij.nl

Recensie door Mariska Jansen

Een boek met recepten voor een wijsgerig gesprek en citaten die tot nadenken aanzetten.


Het boek filosoferen aan de keukentafel van Rudolf Kampers, Jan Ewout Ruiter is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 16,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Rudolf Kampers, Jan Ewout Ruiter boeken - Filosoferen aan de keukentafel
ISBN 9789055949441
VERSCHENEN 17-11-2014
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Scriptum
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
16,95
Bestel