Rudolf Agricola - Brieven, levens en lof van Petrarca tot Erasmus

Erasmus beschouwde hem als zijn leermeester, en toch is hij in Nederland nagenoeg onbekend: Rudolf Agricola. Als orgelbouwer en componist, redenaar, filosoof, vertaler en filoloog werd hij een van de grootste geleerden van de vijftiende eeuw, en stond hij aan de basis van het humanisme ten noorden van de Alpen. 

Dit boek bevat de eerste Nederlandse vertaling van al zijn brieven en zijn rede over Petrarca, en verder levensbeschrijvingen van tijdgenoten over hem en wat Erasmus bewonderend over hem schreef. Het zijn zeer verrassende teksten, vol leven en energie: ze gaan over reizen, over familie, onderwijs, filosofie, letterkunde, maar ook over muziek, vriendschap, liefde, politiek, ziekte en dood. De teksten geven niet alleen een prachtig beeld van Agricola zelf, maar ook van de ongemeen interessante tijd waarin hij leefde; een tijd waarin de wortels voor de moderne wereld werden gelegd.
Het boek brieven, levens en lof van petrarca tot erasmus van Rudolf Agricola is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 49,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Rudolf Agricola boeken - Brieven, levens en lof van Petrarca tot Erasmus
ISBN 9789028426771
VERSCHENEN 26-06-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Wereldbibliotheek
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
49,99
Bestel

Andere boeken van Rudolf Agricola