Rudi Jansma - Handboek Hindoeïsme

"Handboek hindoeïsme" gaat uitgebreid in op de verschillende facetten van het hindoeïsme: de oorsprong, religieuze en filosofische begrippen, ethiek, literatuur, mythologie, metafysica en kunst. Ook centrale begrippen uit het hindoeïsme worden uitvoerig beschreven, aangevuld met gedetailleerde beschrijvingen van beroemde oude en hedendaagse leraren en heiligen uit de Indiase traditie.

Naast een algemeen publiek zal dit boek ook mensen van hindoestaanse afkomst meer inzicht geven in hun eigen culturele achtergrond om met groeiend respect de rijkdom van de traditie waarvan ze deel uitmaken te benaderen.

Rudi Jansma (1949) studeerde tropische ecologie en natuurbeheer. Nadat hij zich er bewust van werd dat het westerse wetenschappelijk denken alléén geen oplossing biedt voor de plaats van de mens op aarde richtte hij zich op het gedachtegoed van niet-westerse culturen en hun houding ten opzichte van de natuur. Hij schreef een proefschrift over universele filosofische en ecologische begrippen. Al vele jaren woont en werkt hij in India.


Het boek handboek hindoeïsme van Rudi Jansma is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Rudi Jansma boeken - Handboek Hindoeïsme
ISBN 9789062710560
PAGINA’S 352
VERSCHENEN 31-07-2010
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Synthese
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,50
Bestel