Ronnie Rokebrand - Operatie Hanokmin

De Nederlandse journalist Mike is er in Senegal getuige van dat een vrouw op gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Het zijn beelden die hem in zijn dromen blijven achtervolgen.

Wanneer hij na anderhalf jaar naar Rwanda reist is zijn beroep nog slechts een dekmantel voor zijn deelname aan een geheime internationale missie in samenwerking met de geheime diensten van Israël en Frankrijk. Het doel van deze samenwerking is het voorgoed uitschakelen van een van de gevaarlijkste mannen op het Afrikaanse continent en het vernietigen van een opleidingskamp van de terreurorganisatie Al-Qaida.

Als een vliegtuig met daarin de Rwandese president Habyarimana en de president van Burundi Ntaryamira met twee SAM 7 raketten wordt neergeschoten, werkt dat als lont in het kruitvat en laait de stammenstrijd tussen Hutu's en Tutis's weer op.

Een bloedstollend spannende thriller en de ontrafeling van een complex en onvoorstelbaar complot.

Operatie Hanokmin is het thrillerdebuut van Ronnie Rokebrand (1954), een man die in het dagelijkse leven reisondernemer en reishandboekenschrijver is. Hoewel het verhaal fictief is, zijn er gelijkenissen met bestaande personen en gebeurtenissen.

In de boekenkast - recensieblog

Recensie door Hannie van Grol

Operatie Hanokmin van Ronnie Rokebrand is het verhaal over de journalist Mike. Het boek begint in Senegal als Mike getuige is van een gruwelijke moord op de aantrekkelijke Michelle. Hij is hier zo van ontdaan (de beelden blijven hem achtervolgen in nachtmerries), dat hij besluit deel te nemen aan een geheime operatie, Hanokmin genaamd, om de dood van haar te wreken. Zijn geheime missie met nog wat anderen is om een gevaarlijke man in Afrika uit te schakelen en ook een opleidingskamp van de terreurorganisatie Al-Qaida te vernietigen. Het plan is het vliegtuig waarmee deze persoon zal arriveren neer te schieten. Maar de informatie blijkt niet te kloppen. In plaats daarvan wordt een vliegtuig met daarin de Rwandese president Habyarimana en de president van Burundi Ntaryamira met twee SAM 7 raketten neergeschoten. Dat werkt als een lont in het kruitvat en de stammenstrijd tussen Hutu's en Tutis's laait weer op. De mannen van operatie Hanokmin moeten vluchten en vechten om in leven te blijven.

Rokebrand beschrijft deze vlucht zeer uitgebreid (had hier en daar iets ingekort kunnen worden) en met alle bloederige details die de stammenoorlog met zich meebrengt. Je krijgt de neiging het boek af en toe weg te leggen, omdat de beschrijving wel erg rauw en realistisch is: wrede afslachtingen, moordpartijen en respectloos omgaan met het leven van anderen! Maar toch blijft het verhaal boeien en de spanning om te weten hoe het uiteindelijk af zal lopen, houdt je aandacht gevangen.

Erg mooi zijn de beschrijvingen van de natuur van Afrika. Hierin is duidelijk te zien dat Rokebrand reisagent was en veel van Afrika zelf gezien en ontdekt heeft.

Het is knap een zo actueel thema als thriller neer te zetten. Er blijkt heel veel kennis van zaken uit. Soms ook zo gedetailleerd weergegeven dat het moeilijk is om alle hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden.

Al met al een prijzenswaardig debuut. Hopelijk verschijnt er meer van zijn hand.

Ik waardeer het boek met vier sterren.

Mustreadsornot - recensiesite

Recensie door Caroline Kuiper

Het thriller debuut van Ronnie Rokebrand mocht ik lezen voordat het boek op 16 mei 2018 zou worden gelanceerd.

Heel benieuwd was ik naar dit debuut en of Ronnie op een andere manier de Al-Qaida oorlog kon neerzetten. Er is al veel over geschreven en gesproken, dus ga er maar aanstaan, een jammer genoeg nog steeds actueel probleem neer te zetten in een goed en spannend verhaal.

De cover is voor een thriller erg kleurrijk. Rose wolkendek vol met lichtjes boven een bosrijk gebeid. Heel apart maar ook heel aantrekkelijk en met een betekenis. Ronnie Rokebrand vertelde in zijn interview, dat wij van Mustreads or not met hem hadden, dat de sterren symbool staan voor de 900.000 mensen die op beestachtige wijze zijn vermoord.

Al meteen in het eerste hoofdstuk wordt ik mee gesleept. Mike die in zijn hotel de aantrekkelijke Michelle ontmoet en samen met haar een fijne avond beleefd, maar wat een heftig einde van hun beginnende vriendschap, mijn maag draaide ervan om.

Het verhaal gaat verder een jaar na het heftige einde van de ontluikende relatie en Mike heeft constant nachtmerries van het voorval. Door deze gebeurtenis wil hij de wereld een stukje beter maken en kan hij zich aansluiten bij een organisatie die een geheime operatie voorbereid. Operatie Hanokmin.

'Hij is de man met de perfecte achtergrond op de juiste plaats.'

Veel heftige gebeurtenissen komen ervoor in het verhaal waar je vaak even bij moet slikken. Op een gegeven moment zat ik er zo in dat ik het gewoon voor me zag en het boek even aan de kant schoof. Maar het verhaal had me zo in de ban dat ik het weer heel gauw oppakte.

Soms ook even Google erbij gepakt, want er kwamen veel gebieden en plaatsnamen voor en ik vind het fijn te weten waar het verhaal zich afspeelt. Ook werd het heel duidelijk dat de auteur in de reisbranche werkzaam is door de gedetailleerde beschrijvingen van de plekken die in het verhaal voorkomen.

Enkele leesfragmenten waren voor mij erg moeilijk te volgen door de vele namen van groeperingen en plaatsen die er werden gebruikt, ik zag soms door de bomen het bos niet meer. Ben wat gaan opschrijven, maar zou het niet na kunnen vertellen. Dit had voor mij iets minder gemogen.

Vind ik het vooral een mannenboek, is het toch voor de vrouwen onder ons, die niet terug deinzen voor heftige moordpartijen, een aanrader. Een heel knap debuut van Ronnie Rokebrand.

Een gezin lag vermoord in wat eens een keurig verzorgde tuin was.

Hutu's, gewapend met machetes, stokken, stenen en geweren, renden lachend door de straten.

Meer dan Sandra - recensiesite

Recensie door Sandra Raino

Ronnie Rokebrand heeft mij zeer verrast met zijn thrillerdebuut "Operatie Hanokmin". De Nederlandse Journalist Mike neemt deel aan geheime internationale missie naar Rwanda waar o.a. een opleidingskamp van Al-Qaida vernietigd dient te worden. In zeer goed geschreven korte hoofdstukken en goed belichte karakters neemt Rokebrand mij mee naar het Afrikaanse wespennest waar deze terreurorganisatie ook zijn alles vergiftigende vleugels heeft uitgestrekt. Voor deze thriller dien je een stevige maag te hebben want geweld wordt niet geschuwd. Dit om het verhaal ondersteunen en de schrijnende situatie terplaatse te verduidelijken, deze scenes zijn heftig maar vooral realistisch geschreven. Ik denk dat Rokebrand een zeer goed beeld middels deze thriller heeft geschetst van de situatie in deze regio en eigenlijk weet ik niet of ik daar nu zo blij mee moet zijn... een debuut om van te dromen!

Hebban - boekensite

Recensie door Guy Doms

In Operatie Hanokmin van thrillerdebutant Ronnie Rokebrand (1954) stap je al meteen aan boord van een vliegtuig. Samen met journalist en buitenlandcorrespondent Mike reis je naar Afrika. Ginds valt het hoofdpersonage meteen als een blok voor de lokale schoonheid Michelle. Het begin van een aantrekkelijke en langdurige romance? Vergeet het maar, dit betekent de start van een stevige actiethriller... en een verschrikkelijke slachtpartij.

Rokebrand gooit de beuk erin, zodat je - zonder het te beseffen - middenin de conflicten belandt tussen Hutu's en Tutsi's; het is 1994. Het boek heeft de vreselijke volkerenmoord tijdens de burgeroorlog in Rwanda als achtergrond. Operatie Hanokmin is een fictief verhaal dat echter heel wat overeenkomsten vertoont met bestaande personen en echt gebeurde feiten. Verder geeft deze lezer nauwelijks nog iets prijs. Hoeft ook niet.

Zijn professionele achtergrond kan hij niet verloochenen; Ronnie Rokebrand is een bevlogen reiziger, een ervaren reisondernemer en schrijver van reishandboeken. Door zijn sublieme en gedetailleerde beschrijvingen van de Afrikaanse locaties, waan je je ginds ter plaatse. Je ruikt de Afrikaanse geuren, je bewondert de kleuren van het landschap.

Na 36 hoofstukken en een verklarende epiloog ben je buiten adem. Toegegeven: het verhaal flirt wel eens stevig met de geloofwaardigheid; de bloederige taferelen moet je doorstaan. Toch staat deze debuutthriller garant voor een stevige portie leesplezier, maar wel bij lezers die tegen een ferme stoot kunnen. Dit is dan nog heel zacht uitgedrukt; de acties - hoe gruwelijk ook - primeren hier.

"Met een snelle beweging drukte hij het scherpe staal van de machete tweemaal met volle kracht in de man zijn borst, precies op de plek waar de kogels waren ingeslagen. Op deze wijze kon men de kogelinslagen niet zien en zou men waarschijnlijk concluderen dat hij met een machete om het leven was gebracht."

Zijn rechttoe rechtaan schrijfstijl en -taal winden er geen doekjes om: het bloed moet stromen, de machetes zwieren gewillig door de lucht. Afgrijselijk of niet... Dit alles is dan evenwel niet echt bevorderlijk voor de uitwerking van de diverse karakters. In een actiethriller zoals deze moet je als auteur bepaalde keuzes maken, niet? Veiligheidsgordel vastmaken!

Drie en een halve ster.

Koukleum - recensiesite

Recensie door Veronique Wilbrink

Wat meteen opvalt als je gaat lezen is dat Rokebrand kennis van de omgeving heeft. Hij weet gebruiken en tradities uit de omgeving te benoemen en ze tevens uit te leggen, zonder dat het saai wordt. Hij weet het zo te omschrijven dat het volmaakt in het verhaal past. Dit maakt het verhaal voor mij extra interessant. De hoofdpersoon in het verhaal is Mike. En doordat Mike een zwak heeft voor vrouwelijk schoon heeft en Rokebrand dit ook goed weet te omschrijven, denk ik dat menig vrouw zich hier wellicht aan zou ergeren en dit dus eerder gezien kan worden als een mannen boek. Het verhaal is zo opgebouwd dat ik steeds nieuwsgierig bleef hoe het verder ging, en ondanks dat ik het verhaal al eens in de ruwe versie, als proeflezer, gelezen had, had ik ook nu nog zoiets, ik wil verder lezen. Dit betekent voor mij dat een verhaal goed is. Want ik lees niet snel een boek twee keer. Of dan moet het al zo lang geleden zijn, dat ik het me niet meer echt kan herinneren. Maar nu kwamen me tijdens het lezen toch bepaalde dingen bekend voor, maar dit was voor mij absoluut niet irritant. Rokebrand heeft het ook voor elkaar gekregen om de feiten van de Hutu's en Tutsi's in stand te houden. Dit zie je niet snel en dit zorgt er voor dat dit fictieve boek ook non-fictie invloeden heeft. Hierdoor wordt het boek ook voor lezers van waargebeurde verhalen interessant.

ThrillZone - recensiesite

Recensie door Marinus

De actiethriller is in optocht. Het genre wordt gretig gelezen door liefhebbers, die de snelheid en actie kunnen waarderen. De tegenstanders vinden dit soort boeken echter maar 'pief-paf-poef boekjes' waarin geen diepgang zit en waarin het nooit spannend wordt. Either you love it or you hate it. Nederlandse actiethrillers zijn er nog niet veel. Auteur Pjotr Vreeswijk heeft inmiddels twee goed gewaardeerde boeken in het genre geschreven en ook collega Wouter Helders neigt soms naar dit genre. En nu is er Ronnie Rokebrand, die debuteert met Operatie Hanokmin.

Mike is een Nederlandse journalist die zich heeft gespecialiseerd in het Afrikaanse continent. De lezer maakt kennis met hem wanneer hij de beeldschone Afrikaanse Michelle ontmoet. Hun ontmoeting eindigt op een hotelkamer en ze besluiten de volgende dag weer af te spreken. Maar zover komt het niet, want het tweetal wordt hardhandig ontvoerd en Michelle sterft een gruwelijke dood.

Het voorval blijft Mike achtervolgen, ook wanneer hij neerstrijkt in Jeruzalem om daar verslag te doen van een ontmoeting van Afrikaanse godsdienstigen. Bij die ontmoeting wordt hij plotseling belaagd door een priester met een mes. Hij vlucht en ontmoet Ayala, die bij de Israëlische geheime dienst werkt. Zij werft hem voor een geheime missie om de Afrikaanse kolonel Faustin te vermoorden en een Al Qaida opleidingskamp in Rwanda te vernietigen. Daartoe wordt hij door de Sayeret Matkal, Israëlische special forces, in een zes maanden durende cursus opgeleid. En dan vertrekt hij met een team naar Rwanda, waar het onrustig is. En door hun missie steken ze de lont in het kruitvat, zo blijkt al snel...

Ronnie Rokebrand (1954) zit in de reisbranche en is ondernemer en schrijver van reishandboeken. Hij baseert Operatie Hanokmin, wat overigens een Hebreeuwse term is, op gebeurtenissen tijdens de Rwandese burgeroorlog in 1994. Achterin het boek geeft hij aan wat er precies is gebeurd in die periode. In slechts een paar weken tijd werden er tijdens deze genocide bijna een miljoen burgers afgeslacht.

Het verhaal begint met de ontvoering en de moord op Michelle. Daarna gaat het boek in een stroomversnelling en voor we het weten belanden we met de eenheid van Mike in Rwanda. De gebeurtenissen die Rokebrand beschrijft zijn heftig. Met name de taferelen tijdens de burgeroorlog en de afslachting van de Tutsi's door de Hutu's zijn gruwelijk. De machetes zwaaien meer dan eens door de lucht en daarvoor moet de lezer een sterke maag hebben. Vooral wanneer er kinderen in het spel zijn, komt het dichtbij. De plot is wel wat vergezocht en daardoor her en der ongeloofwaardig. Natuurlijk maakt de Israëlische geheime dienst van zogenaamde assets, maar om een Nederlandse journalist in een supersnelcursus klaar te stomen voor een complexe missie als deze? De vraag is of dit in werkelijkheid ook zou gebeuren. Daardoor doet het plot wat instabiel aan. Wie daardoor heen kijkt, beleeft echter wel plezier aan het boek. Er gebeurt namelijk veel in deze actiethriller; de actie is heftig en snel en het bloed vloeit rijkelijk. De personages worden hierbij niet uitgediept, maar dat gebeurt in dit genre vrijwel nooit. Mike blijft een eendimensionale persoonlijkheid en dat geldt ook voor zijn kompanen, zoals de brute Francois. Dit is weinig storend voor Operatie Hanokmin, want het draait om de actie.

De schrijfstijl van Rokebrand is die van de klinkklare taal. De lezer zal weinig inlevingsvermogen nodig hebben, want Rokebrand beschrijft de gebeurtenissen gedetailleerd. Wel is te merken dat hij een debuterend auteur is, want hij maakt regelmatig gebruik van de clichés die dit genre nog wel eens teisteren. En ook valt de auteur regelmatig in herhaling. Zo wordt het achterwerk van vrouwen vrijwel steeds 'die aantrekkelijke ronde billen' genoemd en zijn Mike's nachtmerriescènes die worden beschrijven, bijna steeds identiek. Maar, het zij Rokebrand vergeven. Het is een debuut en hij waagt zich aan een genre dat in Nederland nog niet echt beproefd is. Met Operatie Hanokmin schaart hij zich in een kleine rij van actiethrillerauteurs en dat is te roemen.

Een knallend debuut met verbeterpunten, maar Operatie Hanokmin heeft ons wel wat uurtjes plezier gegeven. Als hij de ontwikkelpunten ter harte neemt, wordt Rokebrand een auteur om in dit genre rekening mee te houden. Op naar de volgende!

Birdysboeken - recensieblog

Recensie door Annette Overvoorde

"Operatie Hanokmin is een vlijmscherpe thriller boordevol verraad, geheime complotten en een vleugje romantiek". Annette Overvoorde, Birdy's Boeken.

Beste Lezers,

Uitgeverij Letterriijn vroeg of ik het leuk vond om dit boek te lezen "Operatie Hanokmin", door Ronnie Rokebrand. Daar dacht ik even over na. Het ziet er uit als een echt mannenboek, ook qua thema Rwanda, Hutu's en Tutsi's, dus..ja..

geen idee, maar ik denk wel dat het kan. Kijk je mee??

De auteur

Ronnie Rokebrand (1954) staat vooral bekend als reisondernemer en reishandboekenschrijver. Operatie Hanokmin is zijn eerste thriller (2018). Hoewel het verhaal fictief is, zijn er gelijkenissen met bestaande personen en gebeurtenissen tijdens de burgeroorlog in Rwanda.

Samenvatting

1993: in Dakar land het vliegtuig van journalist Mike. Hij doet veel onderzoek in derdewereldlanden en is nu in Afrika voor een opdracht. Hij doet het werk al 16 jaar en voor deze opdracht wil de krant waar hij voor werkt, dat hij aanwezig is bij een bijzondere persconferentie. Hij ontmoet daar Michelle en hij is zeer onder de impressie van haar charmes. Dan is er een explosie en worden Michelle en Mike opgepakt, met een groot drama als gevolg.

6 april 1994: Een vliegtuig met daarin de Rwandese president Habyarimana en de president van Burundi Ntaryamira werd met twee SAM 7 raketten neergeschoten tijdens de voorbereidingen om te landen in Kigali. Een dodelijke tragedie die nooit is ontrafeld. Een verschrikkelijk bloedbad was het gevolg: in 3 maanden tijd werden in Rwanda 900.000 onschuldige Tutsi's en gematigde Hutu's op gruwelijke wijze vermoord. Tegen wil en dank raakte de Nederlandse journalist Mike betrokken bij deze gebeurtenissen en bij het werk van de Israëlische en Franse geheime diensten. In deze zinderende thriller, waarin een opleidingskamp van de terreurorganisatie Al-Qaida moet worden vernietigd, wordt langzaam duidelijk wat er op die fatale datum is gebeurd...en wat het drama van een jaar geleden daar mee te maken had.

De elementen

De cover is prachtig, die valt zeker op in de winkel. Het thema duidt op een echt "mannenboek'. Natuurlijk is mijn interesse ook gewekt en om te kijken of dat klopt.. ga ik ervoor. Ronnie heeft een prettige vertelstijl. In de ik-vorm, maar zeker niet vervelend, vertelt hij het verhaal over journalist Mike. Oftewel ..Mike vertelt. In vloeiende zinnen lezen we over Mike, de journalist, en wat hij meemaakt. Voordat hij er erg in heeft is er al gevaar voor eigen leven. Waar is hij in beland? De spanning wordt stapsgewijs opgebouwd en als de missie uit 1994 gedeeltelijk mislukt breekt letterlijk de hel los. En is Mike en zijn geheime missie niet veilig. Vanaf dat moment is de golf van spanning goed aanwezig. En wil je als lezer eigenlijk maar 1 ding: doorlezen.

Een element van het boek is de Hutu- en Tutsi- oorlog en hoe zij wreed met elkaar omgaan. De Hutu's verdenken de Hutsi's van veel leed of landinname. EN de Tutsi's moeten het daarom met de dood bekopen. Ze willen alle Tutsi's eruit hebben. Mike schrikt, het lijkt op de propaganda uit de 2e WO. Gezien het best een lastige materie is, heeft Ronnie Rokebrand het zo neergezet dat het voor ieder te snappen is. Een 2e element uit het boek is de geheime dienst en hun samenwerking met anderen. Een 3e element is: wapens. De auteur heeft zich zeer goed verdiept in de materie. Thema's als dood, wraak, rassenhaat en verdriet komen aan bod. In de zeer spannende thriller "Operatie Hanokmin".

Conclusie

Operatie Hanokmin is een vlijmscherpe thriller over oorlog, wapens en zeer geheimzinnige opdrachten. Mike journalist van beroep, wordt uitgezonden naar Afrika voor een opdracht. Dat loopt bijna geheel fout af. Met dat op zijn netvlies gaat hij een jaar later weer naar Afrika, voor een belangrijke persconferentie. Als hij iemand voorbij ziet komen, die hij een jaar geleden ook tegenkwam..gaat er een belletje af. Voordat hij het kan beseffen komt hij in een situatie terecht, waarbij er maar 1 keuze is. Maar wie staat er aan zijn kant en wie kan hij eigenlijk vertrouwen?

-Zeer genoten en met nieuwsgierigheid kijk ik uit, naar het volgende boek van Ronnie Rokebrand.-

Waardering: 4 sterren

Spanning: 4 sterren

Opbouw: 5 sterren

Leesplezier: 4 sterren

Plot: 4 sterren

Cover: 5 sterren

Drukinkt - recensieblog

Recensie door Bianca Brummelhuis

Dit boek begint redelijk gemoedelijk, maar dit blijft niet lang zo. Journalist Mike wordt al heel gauw een wereld binnengetrokken vol actie en geweld. De schrijver beschrijft de belevenissen van Mike behoorlijk gedetailleerd. Wanneer nodig geeft hij achtergrondinformatie of heldere beschrijvingen van de omgeving. Maar ook de ruwe actie zelf wordt zo indringend beschreven, dat ik het gevoel had dat ik (weliswaar van een afstandje) zat toe te kijken.

De achtergrondinformatie over verschillende personen, plaatsen en organisaties vond ik heel interessant. Omdat ik echter zelf weinig kennis heb over de situatie in Rwanda, de manier waarop Al- Qaida werkt en de manier waarop inlichtingendiensten werken, moest ik wel goed opletten om alles te kunnen verwerken. De vele namen en plaatsen werkten soms wat verwarrend voor mij, hoewel ik het uiteindelijk wel kon volgen.

In het boek komt behoorlijk wat geweld voor. Ik vond dat persoonlijk niet zo'n probleem en liet me gewoon meevoeren met de spanning. Ik was vooral steeds benieuwd hoe de hoofdpersonen bepaalde dingen gingen oplossen. Dat ze de nodige tactiek gebruikten en niet alleen maar dom geluk hadden vond ik erg fijn. Sommige mensen zullen iets minder houden van de koelbloedige acties die de personages soms uitvoeren.

Het boek is fictie, maar wel deels gebaseerd op ware gebeurtenissen. In de epiloog wordt hier kort op ingegaan. Ik vond dat een aantrekkelijke toevoeging aan het verhaal.

Ik vind dit een zeer spannende en boeiende thriller. De manier waarop de gebeurtenissen beschreven worden vond ik indringend en het verhaal raakte me daarom ook echt. Af en toe wordt er wat teveel informatie tegelijk gegeven, maar als je goed oplet is het prima te volgen. Een mooi thrillerdebuut dus.

Leeskost -recensiesite

Recensie door Job ter Steege

In het chaotische Rwanda plegen de Hutu's genocide en jagen de Israëli's op terroristen.

Mike is verslaggever voor de NRC. Zijn specialisme is Afrika. Zodra er zich in dat werelddeel belangrijke gebeurtenissen aandienen stuurt de krant hem erheen als buitenlandcorrespondent. Hij doet het werk al zestien jaar.

Na een rustige vlucht landt Mike in Dakar. Er zal een ontmoeting plaatsvinden van de presidenten van twee Afrikaanse staten. Een interessante samenkomst omdat met name Frankrijk met argusogen kijkt of de oude koloniën nog wel voor de Franse invloedssfeer behouden blijven.

Tijdens zijn verblijf in de Senegalese hoofdstad ondergaat Mike een traumatische ervaring. Voor zijn ogen wordt een prachtige Afrikaanse vrouw, op wie hij op slag verliefd is geraakt, met een machete afgemaakt. Hij zelf ontspringt de dans. Michelle was een Tutsi, haar moordenaar een Hutu. Zijn gezicht staat voor altijd op Mikes netvlies gegrift. Later herkent hij hem in Jeruzalem en weet, met behulp van de Israëlische geheime dienst, ternauwernood aan hem te ontsnappen. Dit voorval zal zijn carrière grondig veranderen.

Mike wordt geronseld door de Israëlische geheime dienst. Die is erg in hem geïnteresseerd. Het zal de eerzame journalist in Rwanda brengen alwaar een grote operatie tegen Al Qaida zal plaatsvinden. Deze fundamentalistische terreurgroep leidt in dit land jihadistische strijders op. Daarvoor worden professionele kampen ingericht. Niet alleen Israël, maar ook de Franse geheime dienst en de CIA bereiden een operatie voor om de bouw van moslim-opleidingskampen tegen te gaan en bestaande te vernietigen.

Terwijl deze operatie Hanokmin van start gaat plegen de Hutu's op grote schaal genocide tegen de gehate Tutsi's. De ontelbare moorden worden veelal met de beruchte kapmessen, machetes, uitgevoerd. Daarbij worden het liefst ledematen afgesneden. Mike en zijn makkers lopen af en toe door een hel van bloed.

Auteur

Ronnie Rokebrand (1954) is leraar aardrijkskunde en schreef een aantal reishandboeken. In deze thriller wordt de lezer meegenomen naar de afschuwelijke jaren waarin Hutu's genocide pleegden op de Tutsi's.

Op een bloedstollende wijze vervlecht de schrijver dit met een actie van verschillende geheime diensten tegen Al Qaida. Daarbij is van meet af aan duidelijk dat Mike gemotiveerd is om aan de operatie deel te nemen omdat zijn bijdrage er toe kan leiden dat de moordenaar van Michelle zijn gerechte straf niet zal ontlopen.

Thriller geschreven vanuit een gruwelijke werkelijkheid.


Het boek operatie hanokmin van Ronnie Rokebrand is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 17,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Recensies & Video’s over "Operatie Hanokmin"

Ronnie Rokebrand boeken - Operatie Hanokmin
ISBN 9789491875526
PAGINA’S 270
VERSCHENEN 16-05-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER LetterRijn
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
17,50
Bestel

Andere boeken van Ronnie Rokebrand

 • Ronnie Rokebrand - Operatie Hanokmin
  Ronnie Rokebrand - Operatie Hanokmin

  De Nederlandse journalist Mike is er in Senegal getuige van dat een vrouw op gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Het zijn beelden die hem in zijn dromen blijven achtervolgen. Wanneer hij na anderhalf jaar naar Rwanda reist is zijn beroep nog slechts een dekmantel voor…

  Lees meer...
    5,99
 • Ronnie Rokebrand - Israel
  Ronnie Rokebrand - Israel

  Israël is een land met grote tegenstellingen: de nationale parken stralen een weldadige rust uit, maar de hoge muren rondom de bezette gebieden wijzen op grote spanningen. Boven alles is Israel een fantastisch vakantieland met fascinerende facetten. Jeruzalem, de Dode Zee en het…

  Lees meer...
    9,95