Ronald Riksen - Heel de huid

Chinese voedingsleer


Sinds mensenheugenis houden de Chinezen zich bezig met de werking van voedsel.

Eten speelt een hoofdrol in hun leven als belangrijkste component van de gezondheid.

Dit boek geeft een beschrijving van de drieduizend jaar oude traditionele Chinese voedingsleer. Daarbij gaat het niet alleen om gezond eten. Er wordt rekening gehouden met de verwarmende en verkoelende werking van voedingsmiddelen en de interactie met o.a. emoties, huidproblemen, pijnklachten en ziekten.

Hoe kun je voeding therapeutisch inzetten om je gezondheid én je huid te verbeteren? Ronald Riksen, in de wereld van de schoonheidsverzorging bekend van zijn methode Shiatsu Kosmetiek, verdiepte zich in de drieduizend jaar oude traditionele Chinese voedingsleer en legde veel wijsheid bloot.

Boeken over gezonde voeding zijn er in overvloed. Maar vrijwel zonder uitzondering zijn ze gebaseerd op de westerse visie op voeding. Er wordt gekeken naar de hoeveelheid vitaminen en andere gezonde stoffen die ons eten bevat, maar niet naar de energetische en therapeutische werking van voeding.

In de oosterse visie gaat het niet alleen om gezond eten zoals wij dat kennen. Vertering is een sleutelwoord. Ronald Riksen: "In de traditionele Chinese voedingsleer draait het erom of je lichaam de toegediende stoffen wel goed verwerkt. Als het lichaam voedsel niet kan opnemen, transformeren, gebruiken, afbreken en uitscheiden, dan is de nettowinst van 'gezond eten' compleet niet zo groot. In de traditionele Chinese voedingsleer wordt rekening gehouden met de verwarmende en verkoelende werking van voedingsmiddelen en de interactie met bijvoorbeeld emoties, huidproblemen, pijnklachten en ziekten. Ook de relatie tussen kleur, smaak en gezondheid wordt in het boek uitgebreid belicht."

'Heel de huid' geeft een systematische beschrijving van voedingsmiddelen en hun therapeutische werking. Het boek gaat niet alleen over de huid en huidproblemen, maar beschrijft hoe voeding ons hele organisme kan verbeteren. En de huid is daar een niet onbelangrijk onderdeel van.


Het boek heel de huid van Ronald Riksen is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 34,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Ronald Riksen boeken - Heel de huid
ISBN 9789073930407
PAGINA’S 320
VERSCHENEN 09-04-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Seapress
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
34,50
Bestel

Andere boeken van Ronald Riksen