Ron de Wit - Stress in perspectief

Stressreductie, als basis voor iedere hulpverlening


Langdurige stress heeft een grote invloed op ons leven. Het beïnvloedt ons functioneren waardoor we niet goed met problemen om kunnen gaan. Daarnaast veroorzaakt het een akelig getrest gevoel waar we last van hebben en vanaf willen. Bovendien vergroot het het risico op het ontstaan van allerlei gezondheidsproblemen. Allemaal belangrijke redenen om langdurige stress te verminderen.

Voortdurende malende piekergedachten zijn vaak de oorzaak van chronische stress. Om de stress te verminderen moeten deze gedachten zo veel mogelijk weggenomen worden. "Maar ja," zegt de cliënt, "hoe doe je dat? Want, de knop omzetten, of het een plekje geven is zo moeilijk en het lukt bijna niet!"

Of toch wel ...!?

StiP is dé aanpak voor de effectieve behandeling van stress. Omdat het heel nauwkeurig beschrijft wat de gevolgen zijn van stress op het functioneren van het mentale deel van de hersenen en op hoe de cliënt daardoor omgaat met zijn problemen. Hiervoor maakt StiP gebruik van de laatste inzichten uit de psycho-neurowetenschap. Beginnen met het verminderen van de invloed van de stress op de mentale hersenfuncties is een belangrijke voorwaarde om de cliënt goed helpen bij het beter leren omgaan met zijn problemen. Daardoor zal hij zich direct lekkerder voelen.

StiP is de basis voor iedere succesvolle zorg-/hulp- en dienstverlening. StiP gaat namelijk uit van het universele karakter van stress als een functionele reactie op ieder bedreigend probleem. Deze benadering zal bij iedere zorg-/hulp- en dienstverlening leiden tot een aanzienlijke verbetering van de eigen resultaten.

Over de schrijver

Ron de Wit werkt als medisch maatschappelijk werker in een ziekenhuis. Als zodanig heeft hij zich gespecialiseerd in stress: de werking, gevolgen, invloed op de hersenen

en het functioneren. Hierdoor is hij deskundig in het eff ectief behandelen van stressklachten. Daarnaast heeft hij een eigen bedrijf, MWidee van waaruit hij lezingen, trainingen en advies geeft aan professionals in de zorg-, hulp- en dienstverlening.Ron de Wit boeken - Stress in perspectief
ISBN 9789492261199
PAGINA’S 262
VERSCHENEN 22-12-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER SAAM Uitgeverij
Levertijd: ongeveer 5-7 werkdagen
32,50
Bestel

Andere boeken van Ron de Wit