Roger Burggraeve - Hoog tijd voor een andere God

Bijbels diepgronden naar de ziel van ons mens-zijn Roger Burggraeve in gesprek met Guido Caerts en Paula Veestraeten


Velen van ons zijn groot geworden met een welomschreven godsbeeld, dat eigenschappen meekreeg als almachtig, hoog verheven en alwetend. Ook de Bijbelverhalen intrigeerden ons als kind, maar zij versterkten nog de voorstelling van een belonende en straffende god-regisseur.

Zoveel jaren later is die god een stille dood gestorven; hij is niet verzoenbaar met de voortschrijdende wetenschappelijke ontwikkelingen en de cultuur-historische context waarin we leven. De meesten laten het daar dan ook bij. Zo wordt religie maatschappelijk irrelevant.

Tegen de stroom in haalt Roger Burggraeve die vergeelde histories van onder het stof. Door een alternatieve lezing van de scheppingsverhalen, Abram en Sarai, Jona, Job, Mozes, de barmhartige Samaritaan ... licht voor de lezer een heel ander

gezicht van religie op. Het oude godsbeeld wordt voorgoed begraven, om plaats te maken voor een andere God en ... een andere mens.

ROGER BURGGRAEVE is ethicus, Levinasonderzoeker en Bijbelfilosoof.

GUIDO CAERTS en PAULA VEESTRAETEN zijn beiden romanist en redactielid van

het religieuze magazine Golfslag.


Het boek hoog tijd voor een andere god van Roger Burggraeve is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 22,50 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Roger Burggraeve boeken - Hoog tijd voor een andere God
ISBN 9789059086494
PAGINA’S 176
VERSCHENEN 15-05-2015
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER WPG BE Davidsfonds
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
22,50
Bestel