Roel Jongeneel - Eerlijke economie

Calvijn en het sociaaleconomische leven


Hoe kunnen Calvijns opvattingen helpen bij de economische problemen

waarmee wij in aanraking gebracht worden?

Calvijn heeft een onmiskenbare invloed uitgeoefend op het geestelijk leven in de Nederlanden en daarbuiten. Maar hij was niet alleen van betekenis als reformator en theoloog. Ook met betrekking tot het maatschappelijk leven is zijn gedachtegoed

belangrijk geweest. Wordt Calvijn doorgaans vooral geassocieerd met strikte principes en een streng arbeidsethos, wie zijn leven en werk bestudeert, zal tot de conclusie komen dat Calvijn voorstander is van een eerlijke, rechtvaardige economie.

Dit boek biedt een nieuwe, uitvoerige analyse van Calvijns betekenis voor en visie op het sociaaleconomisch leven. Het bestaat uit 3 delen. Het eerste schetst Calvijn in zijn historische context. Tegen de achtergrond van het economisch leven in de middeleeuwen ontvouwt Calvijn zijn visie op economie en maatschappij. In het tweede deel worden thema's die speelden bij Calvijn, uitgediept: zijn visie op arbeid, de rol van kapitaal en rente en een christelijke levensstijl met betrekking tot geld en goed. In het laatste deel wordt zijn denken en handelen door - getrokken naar de moderne tijd.


Het boek eerlijke economie van Roel Jongeneel is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,90 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Roel Jongeneel boeken - Eerlijke economie
ISBN 9789058816702
PAGINA’S 224
VERSCHENEN 10-07-2012
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Drukkerij Buijten en Schipperheijn B.V.
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,90
Bestel