Robin van Wechem - Het antirimpelcomplex

De achterkant van de cosmetica-industrie


Je bent wat je eet, luidt het bekende gezegde. Maar je bent zeker ook wat je smeert. Via onze huid dringt van alles - crèmes, shampoos, make-up en andere middelen - gedeeltelijk ons lichaam binnen. toch zijn er niet veel mensen die weten wat er in hun dagelijkse portie cosmetica zit. En dat terwijl huidirritaties of allergische reacties juist vaak daarvan a omstig zijn. Daar komt nog eens bij dat sommige cosmetica-ingrediënten in verband zijn gebracht met hormoonverstorende effecten en kanker.

In de cosmetica-industrie gaan miljarden om. Hoe kan het dat fabrikanten ons producten verkopen die zijn gebaseerd op sprookjesverhalen die de eeuwige jeugd beloven, terwijl ze in werkelijkheid voornamelijk het natuurlijke evenwicht van de huid verstoren en het herstellend vermogen beschadigen? Hoe kan het dat we zo graag jong en mooi willen blijven dat we bereid zijn alles te geloven?

Dit boek gaat over de ware werking van cosmetica. Robin van Wechem deed jarenlang onderzoek en vertelt over de schoonheidscultuur die eist dat we steeds meer gebruiken en over de industrie die ons daar grif voor laat betalen. Ze plaatst kanttekeningen bij de manier waarop de veiligheid van cosmeticaproducten wordt beoordeeld en kritiseert de macht van de industrie in dit proces. Maar vooral informeert ze ons over wat er echt in al die flessen en potjes in je badkamer zit, en daagt ons zo uit om betere keuzes te maken.

Met Het antirimpelcomplex smeer je beter. Het is goed voor je gezondheid én voor je portemonnee.


Het boek het antirimpelcomplex van Robin van Wechem is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Robin van Wechem boeken - Het antirimpelcomplex
ISBN 9789460036323
PAGINA’S 280
VERSCHENEN 15-03-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Balans, Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,99
Bestel

Andere boeken van Robin van Wechem