Robert van Zanten - Topondernemers en top-CEO's in Nederland

Een exploratief en toetsend onderzoek naar verschillen in persoonlijkheidskenmerken, leiderschapsstijlen, strategische oriëntaties, systeeminvloeden en performance


Zijn er opmerkelijke verschillen tussen topondernemers en top-CEO’s?

Heeft een CEO een andere persoonlijkheid dan een ondernemer? Hanteert een CEO een andere leiderschapsstijl dan een ondernemer die eigenaar is van het bedrijf is? In hoeverre is de context waarin een CEO zich begeeft relevant voor zijn functioneren? Halen ondernemers betere resultaten dan CEO’s?

Er is veel onderzoek gedaan naar verschillen tussen startende ondernemers

en mkb-ondernemers. In dit proefschrift staan juist de verschillen in persoonlijkheidskenmerken, leiderschapsstijlen, strategische oriëntaties, systeeminvloeden en performance tussen topondernemers en top-CEO’s centraal. De top-CEO’s zijn in deze studie gedefinieerd als leidinggevenden

aan de uitvoerende top van een bedrijf met een jaaromzet van tenminste € 50 miljoen. De topondernemers zijn omschreven als directeuren, eigenaren of grootaandeelhouders die als CEO leiding geven aan een organisatie met een jaaromzet van meer dan € 20 miljoen. Meer dan 100 topondernemers en top-CEO’s hebben meegewerkt aan diepte-interviews en het invullen van vragenlijsten. Dergelijk wetenschappelijk onderzoek onder deze groep topexecutives is in Nederland niet eerder uitgevoerd.


Het boek topondernemers en top-ceo's in nederland van Robert van Zanten is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Robert van Zanten boeken - Topondernemers en top-CEO's in Nederland
ISBN 9789491743528
PAGINA’S 290
VERSCHENEN 15-07-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Concept uitgeefgroep
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel