Robert Janssens - Van Looy

Rik Van Looy, intussen 83 jaar oud, werd door journalisten en door zijn supporters niet voor niets tot 'de keizer van Herentals' gekroond. Hij verdeelde en heerste als een echte leider. Hij was zowel een losbollige straatbengel als een stijlvolle kampioen, hij was 'gazetten-man' maar ook een echte vedette. Rik Van Steenbergen noemde hem "die kerel met zijn dikke poten", maar Van Looy was wel de absolute patron van zijn eigen ploeg en zelfs van het hele internationale peloton vol heuse toppers.

'De keizer van Herentals' was een van de aantrekkelijkste toprenners die het internationale wielrennen heeft gekend. Zijn levensverhaal leest als een aangrijpende roman, vol grote successen, pijnlijke nederlagen en verschrikkelijke valpartijen.

Meesterlijke

wielernostalgie

over Rik Van Looy,

'de keizer van

Herentals'

Rik Van Looy

Robert Janssens

Van Looy werd twee keer wereldkampioen, won alle klassiekers, verzamelde een gevreesde ploeg rond zich, de beruchte 'rode garde', en laat ons nog steeds achter met die ene prangende vraag: had hij die Ronde van Frankrijk 1962 ook kunnen winnen als hij zijn strijd niet had moeten staken na zijn zware val in de etappe naar Pau?

Geschreven door Robert Janssens, de grijze eminentie van de wielerjournalistiek, in zijn bekende anekdotische stijl.

Met historische beelden die nooit eerder bij elkaar werden gebracht is dit boek een stukje meesterlijke wielernostalgie.

Na Anquetil het tweede boek in onze reeks over wielerhelden uit de glorietijd.


Het boek van looy van Robert Janssens is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Robert Janssens boeken - Van Looy
ISBN 9789492677402
PAGINA’S 120
VERSCHENEN 30-03-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Kannibaal
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel

Andere boeken van Robert Janssens