Robert Henckes - De barmhartige samaritaan

Hoe ik zorg draag voor het gekwetste kind in mij


Wie kent niet die krachtdadige oproep: 'Bemin je naaste als jezelf '? Maar veel mensen vergeten dat laatste: 'als jezelf '. Als ik niet van mezelf hou, als ik mezelf niet bekwaam acht om lief te hebben en bemind te worden, hoe kan ik dan een ander, een naaste liefhebben? Probeer ik het toch, dan zal ik wellicht al mijn tekortkomingen op de ander projecteren in de geheime hoop dat hij ze zal kunnen opvangen en aanvullen.

Wat, als die naaste nu eens ikzelf zou zijn...? Ik loop zo dikwijls aan mijzelf voorbij. Diep in mij is er nochtans een 'gekwetst kind' dat aandacht vraagt, dat mij kwetsbaar en broos maakt en dat ik verdring door een valse 'ik'. Niet alleen in mij, maar in elke mens leeft zo'n gekwetst kind dat zorg en liefde nodig heeft om te genezen en mij in mijn ware zelf thuis te brengen. Maar hoe doe ik dat?

Aan de hand van de bekende parabel van de barmhartige samaritaan (uit het Lucasevangelie) toont de schrijver hoe wij, stap na stap, op die weg van innerlijke heling ons ware 'ik' ontdekken. Stilaan overstijg ik dan alles wat mij belet mezelf te zijn, wat mij verlamt of opsluit in een steriel gedrag dat niet naar meer leven toe leidt. Dit innerlijk herstel zal zijn vruchten afwerpen en mij vervullen van grote innerlijke vreugde. Dit werkboek helpt je heel concreet.

Robert Henckes is chirurg en specialist in palliatieve zorgen. Momenteel is hij geestelijk begeleider, o.a. in 'Prisma' en 'Levend water', een internationale oecumenische organisatie die geloof en psychologie verbindt en tevens een programma geeft tot herstel van identiteit en seksualiteit. Hij genoot een opleiding bij 'Bethasda'(Simone Pacot). Van hem verscheen al eerder bij Carmelitana 'Het is volbracht.'


Het boek de barmhartige samaritaan van Robert Henckes is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Robert Henckes boeken - De barmhartige samaritaan
ISBN 9789076671987
VERSCHENEN 12-06-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Carmelitana Vzw, Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel