Rob van den Brink - Hogedruk Hydrauliek

Hogedruk hydraulische systemen werken met drukken tussen de 700 en 2000 bar. Het typische toepassingsgebied voor deze hogedruk hydrauliek is klemmen, duwen, trekken, optillen (jack up), dalen, kantelen, horizontaal verplaatsen (skidding), persen, splijten van moeren, voorspannen van draadeinden, aanhaalmomenten creëren, knippen, buigen, spreiden.

Denk daarbij aan industriële gereedschappen en aan reddingsgereedschap om een voertuig open te knippen, zoals in gebruik bij de brandweer voor reddings- en bergingswerkzaamheden.

In deze Technische leergang worden alle facetten die een rol spelen in de hogedruk hydrauliek uitgelegd. Vanuit de toepassingen wordt ingegaan op de verschillende componenten en hun functie in het systeem. Uiteraard wordt er aandacht besteed aan de verschillende typen pompen die in staat moeten zijn de gewenste volumestroom tegen de hoge druk te leveren en aan de eigenschappen van de toe te passen hydraulische vloeistof.

Werken met (hoge) drukken brengt risico’s met zich mee. Dat vraagt om regelgeving, veiligheidsmaatregelen en goed opgeleide specialisten die weten waar zij mee bezig zijn. In dat laatste wil deze Technische leergang een bijdrage leveren.


Het boek hogedruk hydrauliek van Rob van den Brink is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 34,75 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Rob van den Brink boeken - Hogedruk Hydrauliek
ISBN 9789462717701
PAGINA’S 110
VERSCHENEN 25-10-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER MK Publishing
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
34,75
Bestel