Rob Siekmann - De voetbalspelregels:

Heden, verleden en voorstellen ter verbetering


Lex ludica, het spelregelrecht, is de tak van het sportrecht die in academische kring, en ook daarbuiten, in feite niet bestudeerd wordt. Er bestaat geen of nauwelijks wetenschappelijke literatuur over spelregels in de sport. Er zit dus een gapend gat in de wetenschapsbeoefening van het sportrecht. Een paar jaar geleden besloot de schrijver daarom een pilotstudie van de voetbalspelregels te ondernemen. De voetbalspelregels is de beknopte versie van deze omvangrijke Engelstalige studie.

In De voetbalspelregels wordt de nadruk gelegd op de historische ontwikkeling van de spelregels en worden talrijke voorstellen tot hun verbetering gedaan. Deze uitgave zal zowel voetballiefhebbers als lezers met een juridische achtergrond aanspreken.

De informatie in ëArbitrage van het betaald voetbal in Nederlandí kwam tot stand in samenwerking met de afdeling scheidsrechterszaken betaald voetbal van de KNVB onder leiding van oud-arbiter Dick van Egmond.

Met een voorwoord van Marco van Basten

Rob Siekmann is oud-directeur van het ASSER International Sports Law Centre in Den Haag en emeritus hoogleraar internationaal en Europees sportrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.


Het boek de voetbalspelregels: van Rob Siekmann is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 14,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Rob Siekmann boeken - De voetbalspelregels:
ISBN 9789490951429
PAGINA’S 200
VERSCHENEN 24-10-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER 2010 Uitgevers
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
14,95
Bestel