Rina Molenaar - WWKidz Miss India

Stenensjouwer voor het leven


Queeny en Angela - twee Idiase meisjes in het dorpje Pidigurella - zijn dikke vriendinnen. Ze zijn allebei 11 jaar. Angela werkt samen met haar moeder in de steenfabriek, waar eigenlijk iedereen uit het dorpje werkt - ook Queeny's ouders.

Maar in tegenstelling tot Angela gaat Queeny naar school. Ze droomt ervan om dokter te worden en verheugt zich ook op de viering van Onafhankelijkheidsdag op 15 augustus. Dit jaar is Queeny verkozen tot Miss India. Dat betekent dat ze tijdens het zingen van het volkslied de Indiase vlag mag dragen tussen de dansers door, kleurrijk gekleed als een prinses!

Maar haar blijdschap duurt niet lang. Queeny's vader vertelt dat ze binnenkort in de steengroeve moet gaan werken. Dit is waar Queeny altijd angstig voor is geweest. Het werk in de groeve is zwaar en het giftige poeder maakt veel mensen ziek. Ze is heel verdrietig en zoekt afleiding in het schilderen van de decors en het instuderen van de dansen voor het grote feest.

Ze bespreekt thuis haar verdriet, maar haar vader zegt dat het niet anders kan. Queeny's moeder houdt het werken in de groeve niet meer vol. En er moet geld gespaard worden voor Queeny's bruidschat.

En zo neemt Queeny de dag na het grote feest afscheid op school. De daaropvolgende nacht wordt ze midden in haar slaap gewekt, om met haar ouders in het donker naar de steengroeve te lopen.

Haar leven als stenensjouwer is begonnen.Rina Molenaar boeken - WWKidz Miss India

Dit boek betreft een E-book. U heeft een E-book reader nodig om dit boek te kunnen lezen. Klik hier voor informatie over e-books.

Dit E-book mag niet worden gekopieerd. Dit E-book mag niet worden geprint. Dit E-book kan niet worden voorgelezen.
ISBN 9789085431787
VERSCHENEN 01-08-2011
DRUK 1e druk
UITVOERING E-book
FORMAAT EPUB met digitaal watermerk
TAAL Nederlands
UITGEVER Columbus
LEVERING direct te downloaden
  5,95
Bestel

Andere boeken van Rina Molenaar

 • Rina Molenaar - Wereldwijd
  Rina Molenaar - Wereldwijd

  Gods Geest werkt wereldwijd in levens van kinderen en volwassenen. Aan de hand van een wereldkaart reis je samen met je gezin over de wereld. Mona uit Jordanië, Danny uit Colombia en Daniel uit Ethiopië delen een stukje van hun leven met ons. Vier dagen lang denk je na over elk…

  Lees meer...
    8,95
 • Rina Molenaar - WWKidz Schokkende aarde
  Rina Molenaar - WWKidz Schokkende aarde

  'De muur achter de binnenplaats stort met veel geraas in. Het wordt grijs om hem heen. Met zijn handen wrijft hij langs zijn ogen. Maar het helpt niet. Hij hoort stemmen voor zich. Volwassenen praten tegen elkaar. Als de schoolmuren maar blijven staan!Sonson draait zich om. Door…

  Lees meer...
    5,95
 • Rina Molenaar - WWKidz de vlucht naar El Pozon
  Rina Molenaar - WWKidz de vlucht naar El Pozon

  Moeder loopt nu wel heel ver bij hen vandaan. Luisa kijkt ongerust opzij. 'Even harder lopen Mauricio, dan halen we moeder wel weer in. ' Luisa pakt de hand van haar broertje en loopt half rennend door. Waarom wacht moeder niet op hen? Straks raken ze moeder kwijt. En wat moeten…

  Lees meer...
    5,95