Rik Verhulst - Avontuur in Corsica

In 'Avontuur op Corsica', een jeugdboek voor jongeren vanaf 10 jaar, lopen 3 verhaallijnen parallel: een reisverhaal vol grappige lotgevallen van een opa en oma met hun twee kleinkinderen in een uitzonderlijk natuurlijk kader; de spannende ontrafeling van een mysterieus cryptisch probleem; de inwijding in de wiskundige materie, nodig om het raadsel te kunnen oplossen. Het is een mini-Da Vinci Code voor kinderen, amusant, boeiend en leerzaam.

De samenzweerderige relatie tussen grootouders en kleinkinderen is van alle tijden en culturen. Het oplossen van een intrigerend raadsel in een context van gevaar en dreiging houdt iedereen in de ban. En tenslotte is het altijd een toegift dat er, ook in een jeugdboek, iets relevants te leren valt.

Tegelijk vormen de vele korte realistische beschrijvingen van de plaatsen waar het verhaal zich afspeelt een kleine toeristisch gids van Corsica, 'Het eiland van de schoonheid'. In een aparte rubriek achteraan worden enkele kleurfoto's toegevoegd die een idee geven van de geologische en natuurlijke diversiteit van dit unieke eiland.

Rik Verhulst was lector wiskunde aan de Karel de Grote Hogeschool te Antwerpen. Hij is de schrijver van 'In de ban van wiskunde', een populariserend werk over wiskunde in relatie tot cultuur, van 'De zes hamerslagen van de westerse rationaliteit', een filosofisch-geschiedkundig essay, en recentelijk ook van het uitdagende 'Wiskunde voor bollebozen'.

In 'Avontuur op Corsica' komen sommige van zijn belevenissen tijdens zijn vakanties op het eiland, dat hij meermaals bezocht, als amusante anekdotes samen met zijn reisgenoten aan bod. In interactie met zijn kleinkinderen schreef hij dit boek als opstapje om hen via een spannend verhaal ook nog iets boeiends en actueels te leren.


Het boek avontuur in corsica van Rik Verhulst is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Rik Verhulst boeken - Avontuur in Corsica
ISBN 9789059275935
VERSCHENEN 07-11-2018
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij C. De Vries-Brouwers
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,95
Bestel

Andere boeken van Rik Verhulst