Ria Vogels, Simone de Roos, Freek Bucx - Van oost naar west

Poolse, Bulgaarse en Roemeense kinderen in Nederland: ouders over de leefsituatie van hun kinderen


De toetreding van Polen tot de Europese Unie in 2004 en van Bulgarije en Roemenië in 2007 heeft geleid tot een toename van migranten uit deze landen naar Nederland. Hoe gaat het met de kinderen van deze migranten in Nederland? Kunnen zij hier goed aarden of ervaren zij aansluitingsproblemen?

In dit rapport komen ouders aan het woord over het leven van hun kinderen in Nederland. Het gaat om migranten die geregistreerd staan in de Nederlandse bevolkingsadministratie. Zij vertellen over het leven van hun kind binnen het gezin (opvoeding en hun relatie met het kind) en daarbuiten (onderwijs, sociale contacten, sport en vrije tijd). Ook geven zij hun mening over het welbevinden, de gezondheid en eventueel probleemgedrag van hun kind. Ten slotte komt hun eigen achtergrond, de context waarin de kinderen leven en het gebruik van voorzieningen als kinderopvang en gezondheidszorg aan bod.

Deze studie is een vervolg op de verkennende studie Poolse, Bulgaarse en Roemeense kinderen in Nederland en is vervaardigd op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid/Directie Integratie en Samenleving.


Het boek van oost naar west van Ria Vogels, Simone de Roos, Freek Bucx is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 24,00 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Ria Vogels, Simone de Roos, Freek Bucx boeken - Van oost naar west
ISBN 9789037708196
PAGINA’S 160
VERSCHENEN 13-02-2017
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Sociaal En Cultureel Planbureau
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
24,00
Bestel