René van der Rijst - Toer Reeks Filosoferen over God R. v.d. Rijst

Na al verschillende malen te zijn doodverklaard, is God terug in de moderne filosofie. Zelfs zichzelf 'atheïstisch' noemende filosofen mengen zich in het debat. Niet om God eens en voor al het zwijgen op te leggen, maar juist omdat ze iets van waarde hebben ontdekt in de religieuze traditie en soms zelfs in de kerk. Missen we dan toch iets in onze cultuur, waarin God zo langzamerhand behoorlijk naar de rand gedrongen is? Maar wat dan?

In dit deel van de Toer Reeks worden zeven hedendaagse filosofen besproken, die op zeer verschillende, steeds verrassende manieren opnieuw nadenken over God, Christus, geloven en de kerk.

Met bijdragen van Wouter Slob over Alain de Botton; Hein van den Heuvel over Joke Hermsen; Theo Hettema over Richard Kearney; Floris Schleicher over Slavoj Žižek; Gerard Numan over Peter Sloterdijk; en René van der Rijst over Gianni Vattimo en Alain Badiou.

René van der Rijst is theoloog en protestants predikant te Haarlem. Hij is eindredacteur van dit boek.


Het boek toer reeks filosoferen over god r. v.d. rijst van René van der Rijst is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 8,90 excl. verzendkosten.


René van der Rijst boeken - Toer Reeks Filosoferen over God R. v.d. Rijst
ISBN 9789023971191
PAGINA’S 92
VERSCHENEN 14-09-2016
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Boekencentrum
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
  8,90
Bestel

Andere boeken van René van der Rijst