René Kok, Erik Somers - De Jodenvervolging in foto's

Nederland 1940-1945


De Jodenvervolging in foto’s. Nederland 1940-1945 is het eerste fotoboek over de Jodenvervolging in Nederland. De auteurs deden uitvoerig onderzoek in fotoarchieven in binnen- en buitenland. Van de foto’s is veel achtergrondinformatie achterhaald, waardoor de aangrijpende beelden nog meer zeggingskracht krijgen. Particulieren stelden hun foto’s ter beschikking. Het resultaat is een indringende selectie van beelden voorzien van uitvoerige bijschriften. Dit boek is de weergave van de herinnering aan de Jodenvervolging in Nederland in foto’s.

Trouw

Recensie

In geen enkel land zijn er zoveel foto’s van de Jodenvervolging bewaard gebleven als in Nederland. Voor het eerst dienen deze beelden niet louter als illustratie, maar staan ze centraal in een tentoonstelling en in een boek.

De Volkskrant

Recensie

Een geschiedenis die dankzij dit boek een gezicht geeft aan de miljoenen anonieme doden en de herinnering toekomstbestendig maakt, als ook de laatste getuigen zijn gestorven.


Het boek de jodenvervolging in foto's van René Kok, Erik Somers is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 29,95 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


René Kok, Erik Somers boeken - De Jodenvervolging in foto's
ISBN 9789462583153
PAGINA’S 304
VERSCHENEN 24-01-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Harde kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij WBOOKS
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
29,95
Bestel

Andere boeken van René Kok, Erik Somers