René den Ouden - De moederbanden

Een muzikale familie, een fataal ongeluk, het grote zwijgen

In de jaren zestig bloeit in een Brabants gezin van fabrieksarbeiders en klompenmakers een uniek vocaal kwartet op. Met hun grote muzikale talent kunnen zij ontsnappen aan die benauwende wereld.

Dan sterft plotseling Anne, de alt-mezzo, na een auto-ongeluk. Het mysterieuze ongeluk, waarover in de familie slechts fluisterend wordt gesproken, ontwricht de prille loopbanen van de anderen.

Veertig jaar later is alleen sopraan Mieneke nog in leven. Om haar geheugen na een herseninfarct te prikkelen, gaat haar zoon Antonie op zoek naar de moederbanden met oorspronkelijke opnamen van het familiekwartet. De muziek maakt weliswaar veel herinneringen en verhalen los en ontrafelt geleidelijk de verborgen familiegeschiedenis, maar meer nog dan de nostalgie voedt die muziek een verlangen naar een zachte dood.

De moederbanden is een prachtige, intieme roman over familiebanden en -geheimen, verlies en afscheid nemen.

‘Een muzikale familie in een katholiek dorp, oude opnamen in bezit van een mysterieuze kapelaan en een verschrikkelijk ongeluk; dat verhaal wil ik lezen!’ Karel Glastra van Loon in 2004

‘Mooi is de fabelachtige energie van dit buitengewone verhaal. René den Ouden brengt zijn innige thematiek dicht bij de lezer. Je wilt er de hele tijd alles van weten.’ Thomas Verbogt

‘Een bijzonder verhaal over social climbing in de 20ste eeuw.’ Arnold Heumakers


Het boek de moederbanden van René den Ouden is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 19,99 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


René den Ouden boeken - De moederbanden
ISBN 9789462971110
PAGINA’S 288
VERSCHENEN 03-02-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
Ook verkrijgbaar: e-book.
TAAL Nederlands
UITGEVER Uitgeverij De Kring
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
19,99
Bestel

Andere boeken van René den Ouden