Remko Iedema - Baat het niet, dan schaadt het wel

Hoe helpen we kinderen die moeite hebben om naar school te gaan?


Als zijn dochter ziek wordt en niet meer naar school kan, komt Remko Iedema, manager Sociaal Domein bij een gemeente, terecht in de wereld van medische zorg, passend onderwijs en jeugdzorg. Hij constateert dat ondanks fantastisch geformuleerd beleid kinderen verloren raken in procedures, doorverwijzingen en goedbedoelde kortetermijn interventies.

Wat is hier aan de hand? vraagt hij zich af en gaat op onderzoek uit. Hij ontdekt dat iedereen wel wil meedenken, maar dat weinigen écht helpen en dat er veel wordt vergaderd, maar weinig wordt besloten. Dat is waar kinderen die moeite hebben om naar school te gaan en hun ouders mee worden in aanraking gebracht.

Iedema spreekt met landelijke opinieleiders als voormalig kinderombudsman Marc Dullaert en bestsellerauteur Wouter Hart, maar ook met managers, leerkrachten, huisartsen en jeugdzorgmedewerkers. Uiteindelijk komt hij tot een verrassende en onverbiddelijke conclusie: zij die zich druk maken zullen het verschil niet maken en zij die het verschil kunnen maken, maken zich niet druk. En die laatsten willen dat graag zo houden.

De hamvraag is: hoe kan het beter? Iedema schetst hiervoor de weg. 'Het kan anders,'schrijft hij. Morgen al. Of vandaag.


Het boek baat het niet, dan schaadt het wel van Remko Iedema is op dit moment op voorraad in ons magazijn. De prijs is € 20,45 incl. gratis bezorging thuis of op het werk.


Remko Iedema boeken - Baat het niet, dan schaadt het wel
ISBN 9789078709350
PAGINA’S 250
VERSCHENEN 13-05-2019
DRUK 1e druk
UITVOERING Zachte kaft
TAAL Nederlands
UITGEVER Pepijn B.V., Uitgeverij
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
Meer informatie
20,45
Bestel

Andere boeken van Remko Iedema